Blog

De 20 struggles tijdens een concertavond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Of jouw favoriete singer songwriter nou optreedt, dat bekende bandje weer eens speelt of die knappe gitarist op het podium staat: concerten zijn er in alle soorten en maten. 

Een avond waarin genieten van muziek centraal staat. Niets kan dat nog verpesten, zou je denken. Jammer genoeg zijn er wel wat puntjes van irritatie, die je ongetwijfeld zult herkennen… Lees maar eens mee:

 1. Heeeeuule lange mensen die nèt voor je gaan staan. Pfff... Ga alsjeblieft iets naar links.
 2. Een droge bek hebben van het schreeuwen en wachten maar geen drinken kunnen halen. Dan ben je immers je perfecte plek kwijt.
 3. Je buurman met zijn klotsende oksels. Bij een mooie ballad heft hij zijn handen, en jouw oor druipt van zíjn zweet.
 4. Je uitzicht dat een heel nummer wordt geblokt door je filmende buurvrouw, like: ‘what are you gonna do with this Karen?’
 5. MOETEN SCHREEUWEN NAAR JE VRIENDEN WANT ANDERS VERSTA JE ELKAAR NIET!
 6. Een voorprogramma dat veel te lang duurt. De avond is al bijna voorbij…
 7. Mensen die lekker gluiperig voordringen en recht voor je gaan staan.
 8. Je tas meenemen. Na de irritante tassencontrole trap jij (of je buurman) de hele avond tegen die tas die bij je voeten ligt te verrotten.
 9. Niet kunnen joelen zoals de rest van het publiek steeds doet. Reden: niet kunnen omgaan met de baard in de keel…
 10. Een overbuurvrouw met een paardenstaart die steevast op de tweede en vierde tel in je oog vliegt.
 11. De merchandise die is uitverkocht. Heb je voor niets jarenlang op de website van die Australische band door de webshop gescrold.
 12. De persoon achter je die van enthousiasme wild bovenop je springt als de artiest opkomt. Het hele concert ben je aan het schuren en sparren met deze stranger.
 13. Precies het goede plekkie vinden: mission impossible. Linksvoor of middenachter. What’s better?
 14. Te wild dansende gekkies. Vanuit je ooghoeken moet je ze in de gaten houden, anders heb je straks een elleboog in je neus.
 15. De artiest die allemaal nieuwe nummers speelt, terwijl je juist de oude wilt horen. Die ken je tenminste!
 16. Moeten plassen terwijl je net lekker vooraan staat… 'Kan iemand even een flesje geven?'
 17. Na het maken van een snap voor je verhaal, er thuis achter komen dat je niet goed hebt scherp gesteld en werkelijk alleen de bas hoort dreunen.
 18. Het legendarische moment waarop de artiest eindelijk toenadering zoekt bij het publiek door te gaan crowdsurfen, maar nét niet bij jou komt.
 19. Stiekempjes bang zijn dat je na deze luidruchtige avond een chronische scherpende pieptoon blijft horen. Had je die oordoppen toch maar ingedaan…
 20. Toch zo slim geweest om je tas af te geven bij de garderobe? Grote kans dat je achteraf een half uur staat te wachten, als sardientjes in een blik.

Je leest het al: zo'n avondje is zwoegen en zweten. Welke struggles herken jij?

De 18-jarige Lucas heeft een creatieve geest en houdt van schrijven, toneelspelen en tekenen. Ook bezoekt hij héél graag musicals. Hij is eerstejaarsstudent Journalistiek en wil later bij de televisie gaan werken. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren