Blog

De 4 mooiste momenten tijdens het buitenspelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Als je in de brugklas komt, verandert de vraag 'kom je buiten spelen?' al snel in 'kom je chillen?' Knikkers, zelfgemaakte hutten en skeelers worden vervangen door telefoons en laptops. Maar wat deed je vroeger allemaal van acht uur ’s ochtends tot de lantaarnpalen aangingen? De mooiste buitenspeelmomenten op een rij. 

1. Knikkeren

​​Met mijn allermooiste knikkers liep ik trots naar het pleintje. 'Deze heb ik van Sinterklaas gekregen.' Ik hield mijn zak met knikkers omhoog. Al mijn medeknikeraars keken er vol ontzag naar. 'Die wil ik hebben!', riep een jongetje plots. In een van mijn spannendste knikker-battles uit mijn kindertijd ben ik toen met veel verdriet een van mijn prachtigste knikkers verloren, maar gelukkig heb ik er ook veel teruggewonnen.

2. De hut

Net als (bijna) elk kind hadden ook wij een zelfgemaakte hut had. Nadat de houten planken op een paar bomen tot een hut waren getransformeerd, kreeg iedereen een taak toegewezen. Mijn roeping was brandnetels plukken (dat lees je goed). Vol trots dat het mij geen jeuk gaf haalde ik ze weg. Die gave is helaas net als mijn kindertijd verdwenen, merkte ik toen ik laatst mijn hand in een bosje met brandnetels stak. Toen begreep ik pas wat mensen al die tijd hadden bedoeld met 'jeuk'.

3. Sleeën

Om eerlijk te zijn heb ik nooit zo van sneeuw gehouden. Het is koud, nat en gek genoeg waardeerde ik de sneeuwballengevechten niet enorm. Maar er was iets anders aan de winter wat mij wel gelukkig kon maken: de slee. Ik herinner mij de dagen nog goed waarop mijn vader of moeder die - hoe verwend als wij waren - ons naar school trokken.

4. Skeeleren

Aangezien ik mezelf als onhandig mens mag bestempelen, ben ik nooit een pro in skeeleren geweest. Maar het is wel iets kenmerkends voor het kind-zijn: met je roze (in mijn geval blauwe) skeelers op de straat de tijd verslijten en een paar keer op je plaat gaan. De waveboards moeten we trouwens ook niet vergeten.

Bedankt!

Je kindertijd is iets moois, iets onvergetelijks. En het zijn deze activiteiten, deze spellen, die je kindertijd gevormd hebben. En dat heb je weer vooral aan je ouders te danken. Van wie je je knikkers kreeg, die telkens weer het middageten naar de hut brachten, die je door de ergste sneeuwstormen heen trokken en van wie je je skeelers kreeg 'omdat je ze wou'.

Meer blogs lezen van Lotte Rolleman (17)? Laatst schreef ze ook Waarom de chocoladereep het wint van hardlopen en Doe mij maar (g)een tattoo.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden