Blog

De 6 stappen van het maken van een sinterklaaslijstje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
jeanine
Jeanine
Krist

Ieder jaar is het weer zover: het gevreesde verlanglijstje dat voor die lieve goede sint gemaakt moet worden. Deze uit zes stappen bestaande exercitie ondergaat bijna iedereen bij het maken van zo’n lijstje:

Stap 1: Vergeten het te maken

Ik word altijd een beetje moe als ik aan Sinterklaas denk. Ik vind het een geweldig feest, maar door die eeuwige zwartepietendiscussie die weer op gang komt, de surprises die gebouwd moeten worden en de gedichten die met behulp van Micks Rijmwoordenboek in elkaar gefl anst moeten worden, denk je helemaal niet meer aan je eigen lijstje.

Stap 2: Toch maar snel iets proberen te verzinnen

Ineens dringt tot je door dat je echt een lijstje moet maken. Om te voorkomen dat je weer de blundercadeautjes van vorig jaar krijgt (geitenwollensokken, thanks oma).

Stap 3: Ten einde raad de Intertoys-gids erbij pakken

Ik wil vaak het hele jaar door spullen hebben maar als het bijna Sinterklaas is, voel ik me een heilige die alleen nog maar kan geven want IK WEET NIKS. Ten einde raad pak ik de Intertoys-gids om te zien of ze die grappige wormpjes aan een doorzichtig draadje nog verkopen.

Stap 4: Je realiseren dat als je een wormpje aan een doorzichtig draadje vraagt, je best wel grote kans hebt om alsnog geitenwollensokken te krijgen

Spreekt voor zich, toch?

Stap 5: Een geweldig cadeau vinden

Na weken zoeken vind je op het nippertje het ideale cadeau: een fantastisch boek, een leuke trui of een nieuwe gadget. Hopelijk kan de Sint er nog wat mee.

Stap 6: Toch die geitenwollensokken krijgen

Schijnbaar was er een storing op Bol.com, werd de boekhandel vlak voor Sints neus gesloten en was alleen nog de geitenwollensokkenwinkel open. Ach, in ieder geval warme voeten de komende wintermaanden. Net als vorig jaar.

Meer blogs lezen van Jeanine (15)? Laatst schreef ze ook Voorspelbare avonturen in het hondenpark en Waar eindigt een passie en begint een obsessie?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren