Blog

De 7 beste Disney live-action remakes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Disney heeft de smaak goed te pakken met de live-action remakes. Na Aladdin draait nu The Lion King in de bioscoop. Ook wordt er druk gediscussieerd over de huidskleur van de actrice die de kleine zeemeermin speelt in de gelijknamige verfilming die volgend jaar uitkomt. Ik vind al deze remakes héél leuk. Dus mijn top 7 op een rij.

7. Alice in Wonderland (2010)

Dit klassieke verhaal over het meisje Alice dat toevallig in een sprookjeswereld belandt, wordt in deze film op een spannende manier in beeld gebracht. De excentrieke Mad Hatter wordt geweldig gespeeld door Johnny Depp. De gevechten geven een nieuwe draai aan de animatiefilm. Deze film kwam al in 2010 uit dus het is soms wat minder realistisch dan de huidige remakes.

6. Dumbo (2019)

Pak je zakdoek er maar bij want dit is echt een huilfilm. Het lieve en zielige babyolifantje Dumbo groeit in het circus uit tot de vliegende olifant. Jammer is dat er in deze film wel erg veel wordt afgeweken van het oorspronkelijke verhaal. Toch maken de mooie beelden veel goed. 

5. The Jungle Book (2016)

Beland in de jungle met Mowgli, zijn wolvenouders en de andere dieren. Deze film zit vol actie, spannende scènes en gevechten. Soms iets te veel. Deze remake is een stuk minder muzikaal dan de originele film, maar gelukkig zit het liedje 'The Bare Necessities' (Als Je Van Beren Leren Kan) er wel in. En die scène is top: vrolijk, mooi en gevarieerd.

4. Beauty and the Beast (2017)

In deze romantische musicalfilm schittert Emma Watson als Belle. De openingsscène vind ik zelf het allerleukste omdat je veel verschillende dingen ziet en meteen helemaal wordt opgeslokt in de wereld van Belle. De film bevat veel humor en leuk uitgewerkte personages. Je moet wel van musicals houden om deze film leuk te vinden... of je gaat van musicals houden door deze film. Dat kan ook!

3. Mary Poppins Returns (2018)

Een heerlijke familiefilm waarin het magische kindermeisje Mary Poppins laat zien dat niets onmogelijk is. Hoewel ik de film soms een beetje langdradig vond, zorgen de liedjes ervoor dat het leuk blijft. Verder spelen de acteurs ook echt heel goed.

2. The Lion King (2019)

Het bekende verhaal over de leeuw Simba is nog maar net in de bioscoop te zien, maar nu al heel populair! Wat is Simba als klein leeuwtje toch schattig... De dieren en de natuur waarin ze zich begeven, zijn ontzettend realistisch gemaakt en de liedjes zijn heerlijk. Soms een beetje gek dat zulke 'echte' dieren dan toch praten, maar dat kan niet anders om het verhaal te vertellen.

 

1.Aladdin (2019)

Kom in Arabische sferen met Aladdin, zijn aapje, Jasmine en de geest. Een geweldige film die alles heeft wat een film moet hebben: humor, actie, romantiek en in dit geval ook mooie liedjes. Will Smith speelt zijn rol als geest heel leuk, maar op de andere acteurs heb ik ook niets aan te merken!

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren