Blog

De 7 bioscoopgangers die iedereen kent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Leander
den Boer

De bioscoop: het paradijs van de filmliefhebber en de plek waar je in tien minuten tijd een XL-bak popcorn naar binnen kan én mag werken. Maar het is ook de plek waar sommige mensen zich ontpoppen tot de meest asociale en hinderlijke wezens die er op aarde rondlopen. Dit zijn zeven types die iedereen kent of stiekem zelf is.

1. De Stoelenbeuker
Daar zit je dan, lekker in die heerlijke comfortabele rode bioscoopstoel. Jouw zalige onderkomen voor de komende twee uur. Maar al tijdens de reclames merk je dat er iets mis is. Om de paar minuten wordt er keihard in je rug getrapt. En nee, dit zijn geen massagestoelen. Het is een vervelende achterbuurman/vrouw die je het leven zuur maakt.

2. De Telefoonkijker
Oké, toegegeven, niet met je telefoon bezig zijn is best moeilijk. Maar het hele punt van naar de bioscoop gaan is dat je je twee uur totaal kunt afsluiten van de buitenwereld. Even geen Youtube-filmpjes, irritante Whatsapp-groepen en Facebook-ruzies. Maar helaas begrijpen sommige mensen dat niet helemaal. Want haast elk bioscoopbezoek licht er wel ergens een beeldscherm op (met de helderheid ook nog eens op maximaal) . En dan wordt er doodleuk geappt hoe leuk de film wel niet is. 

3. De Commentator
'JA DIE GAAN ZOENEN, LET MAAR OP' of  'NEE, NIET DAAR NAAR BINNEN GAAN' zijn kreten die je ook wel eens om de oren vliegen. Het lijkt wel een voetbalwedstrijd. Maar zijn wij geïnteresseerd in hoe jij de film beleeft, meneer de commentator? Nee, eigenlijk niet.

4. De Vreetzak
Snacks en de bioscoop horen nou eenmaal bij elkaar. Zelf houd ik van Maltesers, maar popcorn, nacho's of chips zijn meer standaard bioscoopvoer. Totaal geen problemen mee, maar wél als  net die ene vreetzak naast zit met voer voor vijf personen dat hij smakkend verorbert. Dit gaat dan meestal ook nog eens gepaard met een stinkende walm waar je u tegen zegt.

5. De Tortelduifjes
Oh de liefde, dat is toch iets moois! Er zijn duizenden films over gemaakt en iedereen is wel eens verliefd. Maar om die liefde ook nog eens publiekelijk en luid in de bios te uiten, gaat te ver. Want net als bij de vreetzak is het smakken ook nu niet van de lucht. Om maar niet over de nodige stoelbewegingen te spreken. En de fluisterende stemmen die dingen zeggen als: 'Schattttttjeee, zullen we weg gaan, deze film is saaaaiii.' Ga inderdaad naar huis! NU!

6. De Rotkinderen
Naast een paradijs voor de filmliefhebber is de bioscoop ook het walhallah van de kinderfeestjes. En dat is niet altijd even leuk. Popcorn naar het scherm gooien, lachen! Stoeien tijdens de film, lachen! Lightsabergeluiden maken tijdens de nieuwste Star Wars-film, lachen! Nee.


7. De In-slaap-valler
Oké, deze is niet zo storend. Met uitzondering van de snurkers. Maar ik vraag me meer af waarom je in hemelsnaam zou betalen om te gaan slapen in de aanwezigheid van tweehonderd man.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren