Blog

De 7 bizarste Japanse gadgets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Japan is het land van de moeilijke taal, de eenvoudige vlag én de gekke gadgets. Gadgets die soms handig zijn, maar vaker veel te ver gezocht. Zoek jij nog een leuk en origineel cadeautje voor een aankomende verjaardag? Ik maakte een lijstje van 7 hele bizarre gadgets uit Japan. 

1. Kattenhoodie
Je wilt je kat, cavia of chihuahua in het voorvakje van je trui stoppen, maar er is geen plek voor. Heb je daar ook altijd zo’n last van? Japan komt met de oplossing, dames en heren! In deze hoodie zit een groot vak, speciaal voor je kat of kleine hond. De trui bevat zelfs nog twee touwtjes, waarmee de kat kan spelen. En de capuchon? Die heeft twee kattenoren.

2. Dweilen jij, baby!
Geen tijd, wel een baby? Koop dan nu de baby-mop. Met dit pakje dweilt de baby de grond terwijl hij of zij aan het kruipen of spelen is. Ideaal toch? Kan jij lekker doorwerken. Je vloer is binnen de kortste keren helemaal verlost van al die stofvlokken. Die zitten dan namelijk allemaal in het pakje van de baby. Een kind kan de dweil doen!

3. De uitklapbaar-bureau-koffer
Is het een koffer? Is het een bureau? NEE! Het is een combinatie van die twee! Met de Nomad Suitcase heb je bij elke reis een bureau bij de hand, of eh, bij de koffer. Handig als je vliegtuig vertraging heeft hoor, maar ik heb zo mijn twijfels bij de stabiliteit van deze Japanse uitvinding.

4. Chemisch mini-junkfoodpakket
Met dit pakket kan zelfs een kind – of de vreselijk verwarde bejaarde - zijn eigen mini-hamburger, -patat en -cola bereiden. Dit lukt allemaal door poedertjes met water te mengen en sommige dingen ook nog in de oven te bakken. De kaas en de ketchup zien er echt heel chemisch uit. Eerlijk gezegd krijg ik er spontaan kotsneigingen van. Bekijk het filmpje: 

happy kitchen #4 - Mini Burger and French fries kit

 

5. Star Wars-paraplu
Je zou maar in het donker door de regen moeten lopen… Hoe kan je dan zien of je de paraplu wel precies boven je hoofd houdt? Met de Light-Up Umbrella moet dat geen probleem meer zijn. De stok van de paraplu is verlicht. Het ziet er wel geinig uit, maar het doet me toch wel erg veel denken aan een lightsaber van Star Wars...

6. Bevend hoofd
Misschien een goed idee om deze gadget aan te schaffen op scholen in Groningen. Dit lijkt op het eerste gezicht een onschuldige tas, maar dat is het niet. Het is namelijk een beschermhoed tegen aardbevingen. In Japan komen die best vaak voor. De muts ziet er uiterst charmant uit én kan ook worden gebruikt als kussen. Groningers, belangstelling?

7. Liggend op je laptop
Een installatie waardoor je liggend op je laptop kunt werken en typen. Het ziet er niet heel comfortabel uit, maar ik ben ervan overtuigd dat het een goede uitvinding is. Neem nou mensen die wegens rugklachten niet rechtop kunnen zitten. Zo kunnen ze toch gemakkelijk hun laptop gebruiken! Voor de echte couch potatoes: de installatie is ook te gebruiken als je op de bank zit, als tafel bijvoorbeeld.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren