Blog

De 7 computerspellen die iedereen vroeger speelde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Toen ik op de basisschool zat, had ik na school nog uren tijd om me te vermaken achter de véél te grote en langzame computer. Op Spele.nl of Speeleiland speelde ik samen met vriendjes en vriendinnetjes de spannendste games. Dit zijn mijn favoriete computerspellen op een rijtje. Ken jij Run 2 Run, Vuurjongen en Watermeisje, en Bubble Trouble nog?

1. Run 2 Run
Dat muziekje herken ik nog uit duizenden: het werkte heerlijk op mijn zenuwen. Het spel, waarbij je met een monstertje door een soort oneindige tunnel moest rennen, was wel onwijs verslavend. Het gaf een kick wanneer ik een level verder kon en de tunnel een ander kleurtje kreeg. Aan het eind werd het zó moeilijk, dat er bijna alleen maar gaten in de tunnel zaten.

2. Bubble Shooter
Dit is echt zo’n spel waarbij ik mijn verstand even op nul zette. De geluidjes van de bubbeltjes die weggaan, waren erg bevredigend. Maar dit spel is niet alleen voor kinderen, ik betrap nog regelmatig leeftijdsgenootjes die dit spel spelen.

3. Line Rider
Eén mannetje. Eén sleetje. De rest mag je zelf doen. Met het tekenen van lijnen (en natuurlijk de mooiste versieringen) kon ik me uren bezighouden. Ik droomde ervan om net zulke mooie baantjes te maken als je hieronder ziet:

Top 10 Line Rider Tracks of 2017

4. Bubble Trouble
Heerlijk spel, en dit kon ook écht uitdagend zijn. De bubbels ontwijken en ondertussen kapotschieten. Volgens mij kwam ik nooit verder dan level zes, maar gelukkig waren er meerdere delen zodat ik altijd zoet bleef. 

5. Vuurjongen en watermeisje
Eén van de leukste spellen om te doen samen met een vriendje of vriendinnetje. Nadat je de strijd hebt overleeft van wie de jongen en wie het meisje speelt, kan het avontuur beginnen. Samen strijden om de diamanten en elkaar helpen door op knoppen te staan.

6. Goudzoeker
Dit spel heeft mij geleerd om te gaan met tegenslagen. Soort van. Want wat was het een DRA-MA als ik nèt langs die diamant greep, of per ongeluk een steen beetpakte. Of een geheime zak pakte waar NIKS in bleek te zitten. Een stress-spelletje, maar ik was er dol op.

7. Sonic
Krabben die vuurballen gooien en apen die ballen gooien. Als Sonic rende je – of rolde je – door de levels, om vervolgens de eindbaas te verslaan. Ik hield van de snelheid in dit spel, en van het muziekje die ik inmiddels echt kan dromen.

Best wel leuk dat we ons als kinderen zo lang konden vermaken met deze vrij eenvoudige spelletjes. Kinderen hebben nu de meest uitgebreide spelcomputers, maar onze kindertijd is verrijkt met Sonic en Line Rider. Welk spel mis ik nog?

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren