Blog

De 7 dingen die ik heb geleerd van vakkenvullen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Toen ik begon met werken in de supermarkt, dacht ik vooral aan goed verdienen en goed uitgeven. Maar in de bijna drie jaar dat ik er gewerkt heb, ben ik erachter gekomen dat een bijbaantje veel meer is dan dat. Daarom zijn hier 7 levenslessen uit het vakkenvullersleven. 

1. Supermarktklanten zijn gestoord
Van de mevrouw die alle medewerkers af ging om te vragen of we écht geen spruitjes meer hadden, tot de meneer die elke week minstens een half uur lang tegen willekeurige mensen klaagde over hoe slecht alles was. En daarna nog een stuk of vijf briefjes met aanbevelingen voor de winkel achterliet. Allemaal 100% knetter.

2. Wacht niet te lang met schoonmaken
Als je een sinaasappelsappersmachine (leuk woord voor galgje) drie weken lang niet schoonmaakt en daarna wel, ga je waarschijnlijk over je nek. Niemand houdt van schoonmaken, dus dan blijft er wel eens iets liggen. Zoals het gedeelte onder de draaischijf: 

Deze sappers moet nodig worden schoongemaakt

En dan heb ik nog niks gezegd over het koffiezetapparaat in de kantine. Wist je dat koffiepoeder oranje wordt als je het heel lang laat staan?

3. Voedselverspilling in supermarkten is een serieus probleem
Dit is een klein deel van wat de kleine dorpssupermarkt waar ik werkte elke dag weggooit:

Voedselverspilling, eten dat nog goed is wordt weggegooid

Het ergst is nog wel dat het meeste hiervan nog prima te eten is.

4. 17 augustus komt vóór 18 augustus
Als je dit leest denk je misschien van 'ja duhhh', maar als je bij een supermarkt gaat werken en moet controleren of alles op volgorde van datum staat, zal het je verbazen hoeveel mensen dit niet weten. 

5. Zorg dat je baas je mag
Wil je een chill rooster? Wil je af en toe een dagje vrij? Wil je geen kauwgom van de vloer moeten schrapen? Zorg dan dat je enigszins maatjes bent met je baas. Dat klinkt misschien een beetje krom, maar dat valt wel mee. Ik bedoel, jij zou ook het liefst iedereen die je niet mag kauwgom van de vloer laten schrapen. 

6. Supermarktklanten zijn echt gestoord
Ik zou hier een heel boek over kunnen schrijven. Van de man die een telefoon blijkbaar niet groot genoeg vond en daarom een half uur lang met een moeilijk gezicht naar zijn laptop keek (zonder ondertussen boodschappen te doen), tot de vrouw die drie keer heen en weer liep tussen de weegschaal en de peren omdat ze steeds vergat welke soort ze had gepakt. En dat terwijl we überhaupt maar één soort peren hebben.

7. Samenwerken is alles
Werken in de supermarkt is misschien niet altijd het leukste of het makkelijkste werk. De klanten kunnen echt vervelend zijn, je baas laat je soms kauwgom van de vloer schrapen ook al doe je nog zo aardig tegen hem. En soms moet je schimmel weghalen op een plek waar al jaren niemand is geweest. Maar zolang je er achteraf een goed verhaal over kunt vertellen aan je collega's is het het allemaal helemaal waard. 

Smaakt dit blog naar meer? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren