bioscoop 3d-bril frustraties
Blog

De 7 grootste ergernissen in de bioscoop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Nadat je een fortuin hebt uitgegeven aan een kaartje zonder korting omdat het weekend is, moet je eerst eindeloos lang naar reclame kijken en opstaan voor telaatkomers die erlangs willen. Naar de bioscoop gaan is soms best frustrerend. Welke van deze zeven ergernissen is bij jou het grootst?

1. Oh nee, toch geen korting

Je bioscoopavontuur begint met het kopen van een kaartje. Gelukkig kan je als jongere bij de meeste bioscopen korting krijgen. Maar zodra je bij de kassa staat om daarvan te profiteren, blijkt dat dat op vrijdagavond en in het weekend – oftewel op de momenten waarop je tijd hebt om naar de bioscoop te gaan – niet het geval is.

2. Die irritante 3D-brillen

Wie heeft er nou geen hele verzameling 3D-brillen thuis liggen? Helaas ben je ze op het moment waarop je ze nodig hebt, vergeten of kwijt: dan maar nóg zo’n jeukend exemplaar kopen voor een paar euro. Zeker als je sowieso al een bril draagt, zit dat ding verschrikkelijk op je neus. Blijkbaar heeft er wel iemand 3D-technologie uitgevonden, maar is er niemand die een fijne bril kon bedenken.

3. Eindeloos lange reclame

De reclame voorafgaand aan de hoofdfilm is zo lang dat je ook wel tien minuten later had kunnen komen – al voelt het wel alsof het een halfuur duurt. Wanneer komt de film nou, hier heb ik toch niet voor betaald?

3D-bril bioscoop frustraties

4. Binnenkort in de bioscoop

Als er tussen al die reclames een leuke trailer zit die je meteen enthousiast maakt om morgen terug te komen om die film ook te zien, word je teleurgesteld door de boodschap waarmee de trailer wordt afgesloten: 'binnenkort in de bioscoop'. Eh, wanneer dan? Tegen de tijd dat die film eindelijk draait, ben je het allang weer vergeten.

5. Peperdure popcorn

Om de reclametijd te doden kun je gelukkig genieten van de popcorn die je ondanks de torenhoge prijs toch maar hebt gekocht. Tegen de tijd dat de hoofdfilm begint, is alles op, maar waarschijnlijker is dat de bak uit je handen is gevallen. Omdat er mensen langsmoesten en je moest opstaan, of omdat het donker is en je niet ziet waar je graait. Vervelender voor jou dan voor de schoonmaker, want je hebt er diep voor in je portemonnee moeten graven!

6. Irritante bioscoopbezoekers

Dit behoeft geen uitleg, toch? Mensen die continu door de film heen praten, niet stil kunnen zitten en te laat komen: we kennen ze allemaal.

7. En nou wegwezen!

En dan is de film voorbij en moet je weer wakker worden om terug te keren naar de echte wereld. Maar al voordat de aftiteling is begonnen, jaagt het bioscooppersoneel je de zaal al uit. Nou, oké, doei dan...

Meer blogs lezen van Femke (15)? Laatst schreef ze ook Stuur die online oudjes op tabletles en Liefdesbrief aan mijn laptop.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren