Blog

De 7 leugens van de zomervakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

We kijken er het hele jaar lang naar uit: de zomervakantie. Elk jaar weer redt het me van 7 weken school... en ieder jaar trap ik weer in dezelfde 7 'leugens'.

1. De vakantie is nog ver weg
Dit voelt misschien wel zo, zeker in die laatste weken. Juist doordat het zo voelt, zie ik de vakantie nooit aankomen. En dan IS het vakantie... maar dan voelt het helemaal niet zo. Bah.

2. Ik ga veel met vrienden afspreken!
Jaha, dat is altijd het plan... tot ik erachter kom dat al mijn vrienden op vakantie gaan precies op het moment dat ik terugkom van mijn vakantie. Wel een beetje gemeen dit.

3. Lekker veel uitslapen! / Verantwoordelijk zijn en op tijd opstaan!
Het lijkt niet uit te maken WAT ik plan voor de vakantie: uitslapen, vroeg opstaan... er gebeurt altijd het tegenovergestelde. Wil ik uitslapen, moet ik werken, of de hond uitlaten. Wil ik vroeg opstaan, dan verslaap ik me en word ik pas rond half 2 's middags wakker. 

4. Ik ga iets nuttigs doen / Niet zo veel tijd verspillen / Niet 16 uur per dag netflix kijken
Deze heeft geen uitleg nodig.

5. Het wordt goed weer!
Laten we even eerlijk zijn: de weken voor de vakantie is het altijd lekker warm weer met geen wolkje aan de lucht. Zodra de bel van het laatste proefwerk gaat, wordt het tien graden kouder en komen de regenbuien. 

6. Ik ga dit jaar goed voorbereid op vakantie
Leuk gezegd, maar voor ik het weet zit ik in een vakantiehuisje zonder oplader, een halve tandenborstel, te weinig shirts en veel te veel onderbroeken. 

7. De vakantie duurt nog heel lang!
Tot ik ineens mijn boeken moet gaan ophalen, nieuwe schoolspullen moet gaan kopen en een middag lang zit te kaften... wanneer is de volgende zomervakantie?

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren