rare quotes blog
Blog

De 7 meest rare quotes die ik hoorde op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Middelbare scholen zijn een bron van puberzweet, bedenkelijke keuzes en... rare uitspraken. Van die laatste verzamelde ik zeven voorbeelden die ik hoorde in de gangen van mijn school, samen met een gok over de context waarin ze zijn gezegd.

1. 'Waar staan de Twin Towers ook alweer? Washington, toch?'

Oh jee, waar moet ik beginnen... Er zijn twee dingen erg fout aan deze uitspraak en ik durf ze niet te verbeteren. Ik zou ook niet weten waarom een schoolgenoot dit aan haar vriendin vroeg. Misschien komt ze uit een universum waar 9/11 nooit is gebeurd is? Anders kan ik dit gebrek aan algemene kennis niet tolereren.

2. 'Ja, ze is iets minder intelligenter.'

En jij bent iets nóg minder intelligenter. De echte vraag is wat 'ze' wel niet heeft moeten zeggen of doen om 'iets minder intelligenter' te worden gevonden. Als iemand met dit taalgebruik jou dom vindt, dan moet je toch echt iets idioots hebben gedaan.

3. 'Je kunt me niet opeten.'

Hoewel dit zeker waar is, ben ik heel nieuwsgierig wat voor gesprek deze persoon had en waarom hij het nodig vond om dit te zeggen. Ik hoop dat het een heftig debat was over hoe te overleven als het vliegtuig naar je zon-zee-zuipvakantie crasht en je moet overleven op een onbewoond eiland. Dan vind ik 'je kunt me niet opeten' een heel zwak argument. Dus als je het aan mij vraagt moet degene die dit zei, voor straf de eerste paar dagen voor eten zorgen.

4. 'Wat voor groente zou Ed Sheeran zijn?'

Makkelijk. Een mix tussen een knol en een wortel natuurlijk. Een betere vraag is of je Ed Sheeran kunt opeten. De enige logische context die ik kan verzinnen voor deze quote is dat er zo'n akelig specifieke Buzzfeed-test waaruit blijkt wat voor soort groente je bent. En voor je het je afvraagt: die bestaat echt. Ik ben een bloemkool.

5. 'In je hok!'

Dit schreeuwde een lerares naar een leerling... gelukkig konden ze er allebei om lachen. De leerling liep het lokaal uit en daar was de lerares, die net kwam aanlopen, niet blij mee. Dit is wel dezelfde lerares die ook een keer 'keep your kop!' schreeuwde in een tto-klas, dus het is niet haar vreemdste uitspraak.

6. 'Kom, we knuppelen ze allemaal neer!'

Ik weet niet wie 'ze' zijn in deze situatie en officieel juich ik geweld niet toe, maar ik waardeer het enthousiasme. Volgens mij ging het over de mensen die gaan over de selectie van een bepaalde opleiding... ik weet niet of dat de beste manier is om binnen te komen.

7. 'Ik zou een goede zwangere vrouw zijn.'

Dit werd gezegd door een jongen. Ik wil er graag tegenin gaan, maar de feminist in me schreeuwt: inderdaad! Goed zo jongen, je zou een geweldige zwangere vrouw zijn, you got this, volg je dromen en trek je niks aan van wat mensen (of de menselijke voortplanting) zeggen.

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren