Blog

De 7 opvallendste wereldrecords

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft er een record van gebroken. Van 'de meeste rietjes in je mond proppen' tot 'de allerduurste cheesecake ooit'. Tijdens het doorbladeren van het nieuwe Guinness World Records-boek keek ik mijn ogen uit. Check snel dit lijstje en verbaas je over alle bizarre records. En misschien inspireert het je wel om zelf zo’n record te breken.

1. De langste nagels van de wereld

Eerlijk gezegd word ik een beetje misselijk van deze video. ZO. VEEL. NAGEL. Dan kun je heel veel dingen toch niet meer doen? Ayanna uit Texas vindt van wel. Met haar nagels van 576,4 cm lang brak zij een record in 2018. Of ze haar nagels nog steeds niet heeft geknipt is niet bekend. In 2014 was er trouwens een man die aan één hand nagels had van 909,6 cm. Die worden nu tentoongesteld in New York.

2. Meest bekeken YouTube-muziekvideo in 24 uur 

Ik moet bekennen dat ik deze video nog nooit had gezien. Jij wel? Het muzieknummer had dus binnen 24 uur 74,6 miljoen views en brak daarmee het record. Daar kan Enzo Knol alleen maar van dromen...

3. De meeste natte shirts aantrekken in 1 minuut

De Duitse Dr. Crank heeft zeven natte XXL-shirts aangetrokken in één minuut. Als ik naar het filmpje kijk snap ik niet precies waarom hij sommige bakken overslaat, maar Dr. Crank neemt zijn recordpoging uiterst serieus. Zeven shirts klinkt trouwens helemaal niet zoveel. Misschien moet ik het ook eens proberen...

4. De duurste cheesecake 

Op 30 oktober 2017 werd de allerduurste cheesecake ooit verkocht in New York. Hij kostte maar liefst 4.089,45 euro. VOOR EEN TAART!? Er zat buffelricotta in, speciale cognac, vanille uit Madagaskar en bladgoud... Doe mij maar gewoon een lekkere monchoutaart met kersenvlaaivulling.

5. Man met de meeste tattoo's 

Tja... het moet je stijl maar zijn. Lucky Diamond Rich heeft totaal meer dan duizend uur een tatoeage-naald op z'n lichaam gehad. Zijn HELE lichaam is getatoeëerd, inclusief zijn oogleden en zijn tandvlees. Hoe dat eruitziet? Check de video:

6. De meeste rietjes in de mond gepropt 

Als we het over opvallende records hebben: deze is wel héél opmerkelijk. Nataraj Karate uit India duwde 692 rietjes in z’n mond en brak hiermee het record. En hij kan vast ook snel een colaatje drinken zo.

7. Oudste professionele club-dj  

DJ Sumirock uit Japan werd dj toen ze 77 was! Op 83-jarige leeftijd trad ze nog regelmatig op in Tokio, Nieuw-Zeeland en Frankrijk, terwijl ze overdag in de keuken stond. Een jaartje eerder is ze gefilmd tijdens een van haar optredens. Inmiddels is ze met pensioen en dat mag ook wel op haar leeftijd. 

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren