Blog

De 7 struggles van het leven in een boerengat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Hoe gezellig de koetjes en de kalfjes ook zijn, het leven in een boerengat is zwaar. Hier staan de zeven leukste (of ergste) op een rijtje!

1. Middle of Nowhere
​Als trotse inwoner van een prachtig Limburgs boerengat, fiets ik er heel wat op los. Afgezien van flinke bovenbeenspieren krijg ik er ook commentaar op. Want ja, afspreken voor school wordt lastig en al helemaal als je last minute iets wil regelen. Oh, even dat verslag afmaken? Ja hoor, ik ben er... over een uurtje of twee.

2. De Slechte Grappen
​'Oh, hebben jullie al internet in X? Ik dacht dat jullie nog niet eens stromend water hadden!' Nou, hi-larisch hoor. Dat er een paar oude boerderijen in de buurt zijn en de basisschool eruitziet alsof die is blijven hangen in de jaren tachtig betekent niet dat er overal paarden rondrennen en mijn ouders op een tractor naar het werk gaan.

3. De stereotiepes... die werkelijk kloppen
​Nu ik erover nadenk... laatst was er wel weer een paard ontsnapt. En mijn vader kwam ook ineens thuis met een tractor, en ik weet bijna zeker dat de helft van het dorp een moestuin heeft thuis... Oke, misschien hebben de mensen die grappen maken over een boerendorp wel een punt. Maar dat maakt het alleen maar erger!

via GIPHY

4. Grote Stad = Grote Ramp
​En dan verlaat ik eens het mooie Limburgs land om naar Amsterdam te gaan, en ik wil meteen weer terug. Een snelweg met meer dan drie banen? No thanks, ​dat zijn veel te veel autos. En er zijn overal zoveel mensen! Waar laten jullie honden uit? Waar is het bos? De plek voor een kippenhok? Misschien een kleine wei? Wat bedoel je deze stad heeft meer dan een supermarkt?!

5. Ik Kan Niets
​Ondanks mijn hele leven lang te hebben geleefd in een zogenaamd 'boerengat', weet ik helemaal niets van boerderijen! Nul komma nul niets! Ik ken het verschil tussen witte kool en spitskool niet, kan niet eens een geit melken (niet dat ik het niet geprobeerd heb) en kan niet op commando een boer laten. Wacht, die laatste klopt volgens mij niet.

6. (B)oersaai
​Het hoogtepunt van spanning in een boerengat? De steenmarter die de kippenhokken terroriseert. Geen ontploffende fabrieken, politieachtervolgingen, dronken mensen die uit nachtclubs komen, niks. 'Maar Sanne, dat is toch iets goeds?' Goed saai, ja. Het hoogtepunt van mijn dag mag wel eens iets anders zijn dan zwaaien naar de schapen langs de weg.

7. Ik geef er serieus om
​De grootste struggle, by far,​ is dat ik nergens anders zou willen wonen. Boehoe, lekker cliche, ik weet het. Maar elke keer dat iemand (afgezien van mezelf) een grap maakt over mijn kleine boerendorpje, voel ik toch de neiging om het te verdedigen, want zonder het wonen in dit stinkende boerderijtje... tja, ik zou in een gat vallen.

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren