verschillen tussen jongens en meisjes
Blog

De 7 verschillen tussen jongens en meisjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Jongens en meisjes zijn twee volledig verschillende typen wezens met elk hun eigen kenmerken. Hoewel natuurlijk niet elke jongen of meisje hetzelfde is, zal je deze 7 verschillen tussen de seksen ongetwijfeld herkennen: 

1. Winkelen
Wanneer een meisje te horen krijgt dat ze gaat shoppen, kan haar dag niet meer stuk. Ze leeft zich helemaal uit en geniet van elke seconde. Duizenden setjes kleding worden gepast en met zestien big shoppers komt ze thuis.

Een jongen ervaart zo'n shopdag heel anders. Jongens krijgen al rillingen en kotsneigingen van het woord 'winkelen'. Als het moment daar is, rent de jongen naar een warenhuis, koopt hij zo snel mogelijk één broek en één shirt en rent hij weer naar huis.

2. Reageren op een foto
Als een meisje een foto op Facebook plaatst, stromen de reacties van haar vriendinnen binnen. Van: ‘love you’, tot ‘je bent echt zoo mooi’. Meestal reageert het meisje daar ook nog op met bijvoorbeeld: ‘love you toooooo'. 

Vrienden zouden dit écht never nooit doen. Als ze al op elkaars foto reageren, is het meestal zoiets als: ‘hoi’, ‘yo’ of ‘waar is dat?’

3. Eten
Jongens werken zonder moeite een hele kip (of koe) naar binnen. Na de kip is de honger nog lang niet gestild, dus die twee hamburgers kunnen er ook wel bij. Meisjes eten vaak minder en langzamer. Na één hamburger zitten ze de rest van de dag vol, bij wijze van spreken.  

4. Verzorgingsproducten
Meestal heeft een meisje dozen vol make-up, een kast vol douche- en badproducten in alle mogelijke bloemengeuren en ook nog allerlei oorbellen, kettingen en haaraccessoires. Jongens zijn veel prijsbewuster en makkelijker: één bus deodorant en één fles 2-in-1-douchegel is genoeg.

5. Filmavondje
Als een jongen een film mag kiezen, is het meestal een actiefilm waarin elke minuut iets gebeurt en waar goede special effects in zitten. Meisjes willen liever een film met veel gepraat, duizend romantische scènes en de gelegenheid om keihard te gaan huilen… 

6. 's Ochtends
Als school om half negen 's ochtends begint, zetten meisjes hun wekker om half zes. Ze hebben die drie uur namelijk hard nodig om hun haren een krulbeurt te geven, hun huid te reinigen en te verven, of wat dan ook. Als er nog een pluk haar uitsteekt, beginnen ze hysterisch te gillen.

Jongens worden wakker, doen in één minuut – half slapend - hun haar goed en lopen direct naar school.

7. Praten
Meisjes praten ongeveer dertien keer zoveel als jongens. Op de vraag: ‘hoe gaat het?’, zegt een jongen: ‘goed.’

Een meisje ziet die vraag als een gelegenheid om tien minuten aan één stuk door te ratelen: ‘Oooh fijn dat je het vraagt. Ja gisteren had ik even een baaldag. Al die regen ook... Hartstikke fijn dat het nu even weekend is. En hoe gaat het dan met jou? Ik zag nog een bericht langskomen. BLA BLA BLA.’

Meer blogs lezen van Lucas (16)? Laatst schreef hij ook Mijn Doritosgrot en Mijn schijtstrijd.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren