Blog

De 7 vervelendste Facebook-figuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Als ik op Facebook kijk, kom ik de meest uiteenlopende figuren tegen. Maar niet elk type heeft de sociale regels van Facebook (niet zeuren, spammen of stalken) onder de knie. Hieronder de 7 vervelendste Facebook-figuren op een rij. Want ja, dat vind ik leuk.

1. De realitysterren
Deze personen boeien het echt geen drol dat iedereen alles van hun leven af weet en delen dan ook – letterlijk en figuurlijk – iedere scheet met hun vrienden. Maar of je daar nu zo blij van moet worden? Je kunt ze in ieder geval in een poep en een zucht ontvrienden en wie weet wil SBS6 dan nog met ze aan de slag.

2. De zeikwijven
Zeuren, zeuren en nog eens zeuren. Deze personen gebruiken Facebook als een soort praatgroep, waarop ze al hun opgekropte frustraties er in één keer uit kunnen gooien. Ik raad hen dan ook van harte aan om een vakantie te boeken naar de Klaagmuur in Jeruzalem.3. De spelletjesverslaafden
Een nieuw harkje voor Landleven of een extra lading kauwgomballen voor Candy Crush. Deze personen gebruiken Facebook alleen voor hun eigenbelang. Doordat apps vaak toegang vragen naar Facebook nodigen ze jou continu uit voor hun favoriete spelletjes, zodat ze weer verder kunnen naar het volgende level. Game over met jullie, spelletjesverslaafden!

4. De paardenmeisjes
Voeren, aaien, rijden ... Vanuit de manege hinniken deze meisjes alles op Facebook wat met paarden te maken heeft. Ikzelf deel het liefst allerlei gerechten met paard, het meest veelzijdige stukje vlees, op hun tijdlijn. Want tja, dat zit tegenwoordig toch overal in.

5. De hipsters
Als ze het niet te mainstream vinden, gebruikt deze subcultuur ook Facebook. Met hun Nikon maken ze foto’s van hun Starbucks en 'healty'(!) voedsel met quinoa, gojibessen, chiazaad en ander vogelvoer. Tenslotte gooien ze er nog een mooi sepia filtertje overheen, omdat dat vintage is, waarna het op Facebook belandt.

6. De stalkers
'Lang niet meer gezien!' 'Inderdaad, hoe gaat het?' 'Goed, ik ben net geslaagd voor…' 'Ja, dat las ik op Facebook!' De stalkers zorgen vaak voor ongemakkelijke situaties, omdat ze weinig op Facebook posten. Daardoor vermoed jij dat ze het niet (meer) gebruiken. Maar als je ze in real life tegenkomt, hebben ze ineens een hele biografie over je klaar. Creepy!

Het kunnen trouwens ook mensen zijn die jouw tijdlijn dag en nacht in de gaten houden en liken en reageren op alles wat jij post, liket of reageert. Deze Facebookgebruikers zijn daarom gewoon eng!

7. De #hashtaggebruiker
De #hashtaggebruiker maakt overmatig #gebruik van de #hashtag waar je op #Facebook eigenlijk geen #drol aan hebt omdat er geen #trendingtopic bestaat zoals op #Twitter en vaak gebruikt deze #persoon ook geen #interpunctie in zijn #zinnen waardoor je een #heelerglangbericht op jouw #tijdlijn voorbij ziet komen waar je #geentouwaanvastkuntknopen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren