Schoolblog

De brugklas: imago-blunders zijn niet erg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janna
Toepoel

Wie naar de brugklas gaat, wordt overspoeld met tips. Je krijgt waarschuwingen dat je niet te veel op mag vallen, maar wel jezelf moet zijn. Je ouders mogen je niet wegbrengen en je hebt echt een leuke rugzak nodig. Maakt dat allemaal echt zo veel uit?

Als je sokken in sandalen draagt, krijg je nooit vrienden. Met een drinkbeker kun je net zo goed van school af gaan. Zonder het juiste kaftpapier wil nemand met je praten… Al die adviezen slaan gelukkig echt nergens op. Ik ben daarvan het levende bewijs.

Mosterdgeel shirt
Op mijn eerste schooldag had ik niet nagedacht over een goede eerste indruk. Mijn haar zat in de war (zoals altijd), ik droeg ontiegelijk lelijke Crocs en kwam te laat (ook zoals altijd). Omdat ik winkelen haatte, droeg ik oude kleren van mijn moeder: een veel te groot mosterdgeel shirt en een broek met opgerolde pijpen.

Omdat het kaftpapier steeds van mijn boeken scheurde, had ik die gekaft met verknipte vuilniszakken. Ontzettend praktisch, want alles was nu waterbestendig, maar erg lelijk. Mijn boeken leken op… Nou ja, op een vuilniszak. En in mijn tas zat een drinkbeker. Van Tweety.

Geen kluizenaar
Ondanks al deze zogenaamde imago-blunders ben ik niet als kluizenaar geëindigd. Integendeel. Nu, net na mijn eindexamens, kijk ik juist terug op een geweldige schooltijd. Dus beste bijna-bruggers: laat je vooral niet gek maken door iedereen die zegt dat bijvoorbeeld een beker met draaidop echt niet meer kan. Geloof me: het worden een geweldige vier tot zes jaar. Al prop je elke dag drie paar sokken in je sandalen.

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren