flixbus
Blog

De flixbus, is dat echt zo comfortabel en goedkoop?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Afgelopen maand besloot ik voor het eerst met de Flixbus te gaan, maar dit was minder comfortabel dan ik dacht.

Flixbus is een organisatie die met heel veel bussen door heel Europa rijdt, je kunt óveral naar toe voor héél weinig geld. En ik wilde het al een tijdje proberen dus ik besloot gewoon een kaartje te boeken. Eenmaal de datum en de tijd gekozen te hebben was het tijd om op weg te gaan. Mijn reis begon in Amsterdam Sloterdijk, waar ik mijn ogen uitkeek hoeveel mensen er eigenlijk met de flixbus reisden. Iedereen zat wat onwennig om zich heen te kijken, en telkens als er een nieuwe bus arriveerde drong iedereen zich om de bus heen.

Afgeladen bus

Na een half uur had ik eindelijk mijn bus gevonden die me naar Frankfurt zou brengen. Ik zette mijn bagage in de bagagerekken en zocht een plek uit. De bus was afgeladen vol, met allemaal verschillende mensen. Veel moesten naar Praag, wat zo’n veertien uur met de bus was. Zelf zou ik ongeveer zes uur in de bus zitten, dus stiekem was ik blij dat ik niet zó lang hoefde te reizen.

De wielen van bus gaan rond en rond

Eindelijk was het tijd om te vertrekken, we kregen instructies in het Engels, Duits en Pools. Wat nogal geestig was omdat de buschauffeur nauwelijks Engels en Duits sprak. Eenmaal onderweg bleek het minder comfortabel dan ik dacht, voor me zat iemand die zijn stoel maximaal naar achteren deed en achter me zat iemand met zijn knieën in mijn rug te porren. Je kunt je voorstellen hoe blij ik was met een kleine pauze. Het meisje naast me zat me soms verveeld aan te kijken, het enige dat ze me af en toe vroeg was of ik wist of we al bijna in Frankfurt waren. De uren tikte héél langzaam weg en ik had het bloedheet. Waarom wilde ik dit ook alweer?

Eindelijk op bestemming

Na een reis van zo’n zes en een half uur kwamen we eindelijk aan in Frankfurt. Ik werd afgezet met mijn bagage op het centraal station en mijn vriend haalde me op. Het leek in het begin allemaal zo prachtig mooi: een spotgoedkoop ticket én comfortabel reizen. Ik zal niet zo snel nog een keer gaan reizen met de flixbus want ik vond het álles behalve comfortabel. Onthoud dus goed: wanneer iets bijna te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook!

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren