Schoolblog

De laatste eerste keer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Het is de dag die je wist dat zou komen: de eerste dag van het allerlaatste schooljaar. Maar wat voelt dat raar zeg.

Natuurlijk weet ik al jaren dat ik (gelukkig) ooit weer van mijn met veel pijn en moeite uitgekozen school af zal gaan, maar toch voelt het raar dat het laatste schooljaar nu begint. Voor het laatst na zeven weken vakantie iedereen opeens weer zien als je voor het laatst je boeken gaat halen, die je vervolgens voor het laatst gaat kaften. Voor het laatst een nieuw rooster, voor het laatst een nieuwe klas en voor het laatst een goed plekje ergens ver achterin (of juist voorin, nerd) bemachtigen bij je allerlaatste eerste lessen. 

Voelt dubbel
Het voelt allemaal een beetje dubbel. Regelmatig ben ik kritisch (lees: negatief) over mijn school, maar hij heeft toch ook wel wat. Na al die jaren heeft mijn school iets vertrouwds, iets eigens gekregen. Zelfs sommige van de prehistorische fossielen die zichzelf leraar noemen zal ik misschien gaan missen.

Volgend jaar is alles weg, alles nieuw, alles spannend en alles 'eng'. Alleen al omdat ik nog geen flauw idee heb wat ik volgend jaar ga doen. Zelfs als het me lukt om nog voor het einde van dit jaar te bedenken wat ik wil studeren, wordt het nog een heel avontuur. 

Trucje
Tijdens de eerste pauze van dit schooljaar moet je zoals altijd op mijn school vechten om de weinige stoelen. Ik loop naar een bruggertafel om snel een nog vrije stoel te kapen. 'Daar zit al iemand!' roept een van de kersverse bruggers me toe. Ik kijk hem aan en trek mijn rechterwenkbrauw op, een trucje dat ik mezelf geleerd heb tijdens een typische (lees: saaie) geschiedenisles.

Terwijl het me bijna lukt om niet in lachen uit te barsten, neem ik de stoel mee. Zesdeklasser zijn is toch zo slecht nog niet. 

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren