Blog

De scootermeisjes van tegenwoordig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Met schaamte in ons lichaam worden we ingehaald door een fietser. We lachen en beseffen dat we er niet al te stoer uitzien op een scooter die maximaal 25 kilometer per uur kan. Maar ons gegiechel laat mensen ook omkijken: twee meisjes op een scooter. Het is een steeds vaker voorkomend tafereel.

Sinds mijn beste vriendin Marlijn een scooter heeft gewonnen, is ons leven drastisch veranderd. Terwijl ik een paar weken geleden mensen op scooters nog verafschuwde om hun luiheid, geniet ik nu van de wind die ik voel als mijn krullen zich laten transformeren tot dreadlocks, hoe de vliegen in mijn mond binnenvliegen en ik ze half stikkend weer uitspuug.

Vrijheid verandert in luiheid
Adrenaline stroomt door onze bevende tienerlijfjes, totdat we ons realiseren dat dit het is. Dat ons tempo gelijk is aan een oudere man die zich voortbeweegt op een scootmobiel. Dan verandert onze vrijheid in de welbekende luiheid.

scooter

Scooters leiden de weg naar gemakzucht
En nu begrijp ik mijn eerdere lichte irritaties over de scooter weer. Het is niet dat ik oprechte haatgevoelens voor het elektronische voertuig verborgen houd, want ik ben degene die zich laat leiden door gemakzucht. Die kiest voor de scooter in plaats van voor de fiets, maar wees eerlijk, waarom zou je de fiets nemen als je bij iemand anders achter op de scooter mag?

Maar wanneer zelfs de supermarkt op twee minuten loopafstand ineens te ver voor ons is (we besluiten dat het wel handig is om met de scooter te gaan: dan kunnen we het snoepgoed gemakkelijk in het opbergvak houden en bovenal hoeven we onze benen niet te gebruiken) komt het besef dat elke meter lopend één meter te ver is.

scooter

Scooters brengen je tenminste ergens
Maar wat maakt het eigenlijk ook uit, denk ik als we impulsief besluiten om naar Bergen aan Zee te gaan (op de scooter), we zijn tenminste buiten. Doen en zien dingen die we zonder de scooter niet hadden gezien. We lachen samen en hebben veel lol in plaats van dat we telkens maar de woorden: ‘maar.. ik fietste de vorige keer al’, typen op WhatsApp.

Verlangend denk ik aan Marlijns scooter als ik met vermoeiende benen richting school fiets, terwijl een scooter mij met gemak inhaalt (wellicht eentje die wél is opgevoerd). Kan een scooter toch nog ergens goed voor zijn. 

Meer lezen van blogger Lotte Rolleman (17)? Laatst schreef ze ook al De meest gestelde vragen aan een tweeling en Liefde voor (langer dan) één dag.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren