vakantie Turkije all-inclusive
Blog

De tops en flops van all inclusive

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
thijs
Thijs
van Reeuwijk

Deze herfstvakantie werd mijn droom werkelijkheid: ik ging voor het eerst all inclusive op vakantie. Ik verbleef een weekje in Turkije en kon zoveel eten en drinken pakken als ik wilde. Mijn resort is nog eens vlak bij de zee, heeft een zwembad en er zijn allemaal leuke plaatsjes in de buurt.

Ik heb hier een gouden tijd beleefd, maar het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met wat ik top en wat ik flop vind aan zo’n vakantie.

Eten

Als je ’s ochtends of ’s avonds de zaal inloopt om te gaan eten dan is de eerste keer overweldigend: er staat wel vijftig meter aan tafels met eten. En ’s middags kan je tussen het zwemmen door langs een van de ingebouwde restaurantjes gaan om wat lekkers uit te kiezen. Of vergeet niet de patisserie waar je voor de kleine honger langs kunt gaan. Uiteraard is alles gratis. Het nadeel aan al dat eten is dat er elke dag veel overblijf. En er worden dus elke dag bakken met voedsel worden weggegooid. Dat doet wel pijn aan mijn hart, en mijn maag.

Roomservice

Ik ben het helemaal niet gewend dat iemand elke dag mijn kamer komt schoonmaken en opruimen. Dat was na de eerste dag al te merken. Ik had een beetje kleingeld onder wat spullen gelegd en weg was het. De schoonmaker moet hebben gedacht dat het fooi was...

Ik vind dat het wel wat minder mag: voor en na je vakantie het verblijf schoonmaken vind ik prima. Maar het past natuurlijk wel bij het all inclusive-principe. Het is dan wel weer erg fijn om elke dag drankjes bijgevuld te krijgen in de minibar als je het kraanwater niet kan drinken.

Vertier

Op een all inclusive resort is vaak genoeg te doen en te vinden: een zwembad, sauna, sportschool, winkeltjes, et cetera. Er is gewoon te veel om op te noemen. Er is zelfs zo veel dat je uiteindelijk niet meer weet wat je moet gaan doen. Ik geef daarom als tip mee: plan alvast wat je wilt gaan doen. Want je wilt natuurlijk mooie herinneringen overhouden aan je vakantie, en dat kan alleen als je van alles doet. Ook naar de disco gaan met al die gekke oude mensen hoort daarbij. Denk maar eens aan al de lol die je hebt op de terugblikken van die avond.

Al met al heb ik een onvergetelijke vakantie gehad met heel veel mooie herinneringen. Maar toch is kamperen bijna net zo leuk. Het is gewoon even schrikken als je plotseling op handen wordt gedragen. Je bent dan misschien geen koning of koningin, maar zo voel je je toch wel voor een weekje. En dat is voor eventjes best fijn!

Thijs is een 16-jarige pannenkoekenfan en een superscout met tien(!) jaar ervaring. Hij sport drie keer per week en knutselt graag, op zijn manier: hij maakt bijvoorbeeld een powerbank in een Fisherman's Friends-blikje, een luchtpistool of een brandende laser. Je kunt deze jongen dus maar beter te vriend houden... Lees hier meer van zijn blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren