Blog

De vrijheid van het op vakantie gaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Stel je eens voor: vol blijdschap heb je je koffer ingepakt met bijna alleen maar zomerkleren. Voor 25 graden heb je geen warme truien nodig.

Morgen ben je namelijk ergens anders. Op een plek duizend kilometer verwijderd van je dagelijkse bestaan. Dan ga je de felheid van de zon weer voelen en het water van de heldere zee weer zien. Morgen ervaar je eindelijk de vrijheid van ‘het niets doen’ weer. 

Op vakantie gaan vind ik het fijnste wat er is! Dat je geen verplichtingen hebt en alleen maar hoeft te genieten. Dat het elke dag mooi weer is. Soms voor wel drie weken lang. Dat je niet aan school hoeft te denken en je tentamens je hersens niet langer uitputten.

Pizza of patat

Een tijdje terug mocht ik dat gevoel van vrijheid van op vakantie gaan even ervaren. Ik was voor vijf dagen in het prachtige Spanje. En geloof mij: het leven van een vakantieganger is daar zo makkelijk. Mijn 'grootste zorg' was wat ik 's avonds moest gaan eten. Pizza of patat. 

Vrijheid

Helaas is vakantie nooit van heel lange duur. Van de 52 weken gaat de westerse mens maar drie weken op vakantie (gok ik zo, ongeveer). In deze weken lijkt alles prima te zijn. De andere 49 weken smachten wij naar een vakantie.

Gelukkig is dit minder dramatisch dan dat het klinkt. Je geniet ook nog een weekje voor en na. En in de rest van die 47 weken heb je vast wel enkele dagen thuis, of op welke andere plek dan ook, die als vakantie voelen. Helaas is dit voor mij nu niet het geval. Maar gelukkig ben ik de tentamens door ‘het niets doen’ wel even vergeten.

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren