hyves
Blog

Deze 7 typische Hyves-dingen doen we nog steeds

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Dominique
Dominique
Westerveld

Een tijdperk geleden bestond er Hyves. En wie verlangt er niet stiekem terug naar de tijd van krabbels, buddy pokes en buzz? Maar vergeet niet: veel typische Hyves-dingen hebben we nog steeds op andere social media. In meer of mindere mate. 

In hoeverre we een typisch Hyves-ding nog steeds op andere social media hebben, beoordeel ik met deze schaal van één tot vijf dansende bananen:

dansende banaan
Dit gebruiken we nog maar een ieniemini-klein beetje

2 dansende bananen
Mwah, dit is stukken minder leuk dan vroeger

dansende banaan hyves
Leuk geprobeerd, het begint op Hyves te lijken.

dansende banaan hyves
Dit kon ook op Hyves!

dansende banaan hyves
Wow! Fantastisch dat we dit nog steeds kunnen!

1. De Buddy Poke

Elkaar een kusje geven, een dikke knuffel of een keiharde bitch clap: het kan allemaal. Je hoeft alleen maar een Hyves-vriend uit te zoeken en voor je het weet sta je samen rondjes te springen, vorm je een topband of ga je touwtjespringen. Ik mis het wel een beetje… Er is niks meer van te bekennen. Alleen op WhatsApp een piepklein beetje: een meisje dat kan dansen, hardlopen en studeren. Maar we kunnen er niets aan veranderen en bewegen kan ze al zeker niet...

dansende banaan

2. Krabbelen

Als een vriend of vriendin jarig is, snel even een leuke krabbel achterlaten. Of je basisschoolverkering laten weten hoeveel je van hem/haar houdt. Inmiddels krabbelen we allang niet meer maar laten we gewoon 'een berichtje achter' op Facebook. Precies hetzelfde, alleen klinkt krabbelen toch net iets leuker. 

dansende banaan hyves

3. Smileys 

Natuurlijk niet te missen: de toffe bewegende smileys op Hyves! De dansende banaan niet, maar natuurlijk ook de cheerleader en de dj niet. Inmiddels hebben we op alle andere social media ook genoeg keus uit verschillende emoji’s, alleen bewegen de meeste niet. Toch jammer. 

dansende banaan hyves

4. Buzzz

Buzzz, buzzz: kom op chat! Tijdens het buzzen wordt een vriend bijna gedwongen met je chatten, precies zoals op Facebook. Als je maar lang genoeg aan het porren blijft, krijg je uiteindelijk wel een geïrriteerde reactie terug. Daarom de volle score! 

dansende banaan hyves

5. Hyves Games

Om de basisschoolverveling te overleven waren er natuurlijk de Hyves Games, waaronder Landleven. Op Facebook kun je inmiddels ook games spelen. 

dansende banaan hyves

6. Je eigen pagina pimpen

In de laatste paar jaar van Hyves was het fantastisch om je eigen profiel te pimpen. Een knalroze header, een veld vol bloemen als achtergrondprofiel en een extra mooi lettertype. Nu Hyves is vergaan, zijn deze opties helaas óók vergaan. Voor Facebook daarom flink wat aftrek omdat wij zelf niet meer elke dag ons lettertype kunnen veranderen! 

2 dansende bananen

7. De profielpagina van je crush bezoeken

En natuurlijk niet te vergeten: iemand stalken! Zijn/haar hele tijdlijn afzoeken, alle foto’s bekijken en de reacties lezen. Gelukkig is dit ons niet afgenomen en kunnen we met een gerust hart onze crush via Instagram of Facebook opzoeken.

dansende banaan hyves

Meer blogs lezen van Dominique (15)? Laatst schreef ze ook Koukleum met een kledingprobleem en 7 tips om je tussenuur te overleven.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren