blog leraren
Blog

Dit denken leraren als je ze tegenkomt buiten school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Leraren tegenkomen buiten school is altijd een hele ervaring voor mij als leerling. Dan vraag ik me altijd af wat er op zo'n moment in het hoofd van een leraar omgaat? Ik denk deze 15 gedachtes, wat jij?

1. 'Ik weet niet wie dit kind is, maar ik ga mijn best doen om te doen alsof ik het wel weet.'
2. 'Oh nee, een groep leerlingen. En ze zijn aan het staren. Ja, inderdaad, ik heb ook een leven buiten school!' 
3. 'Och daar heb je [naam], laat ik even langskomen en mijn hele levensverhaal vertellen, dat vinden leerlingen altijd leuk.'
4. 'NEE, ik heb jullie proefwerk nog NIET nagekeken. Begin niet ook buiten school te klagen!'  
5. 'Oké van dat kind weet ik zeker dat ik geen les geef aan ze, maar ik zie ze vaker in de hal dus zal ik toch maar "hoi" zeggen?' 

6. 'Laat ik hem eens irriteren door te vragen of hij zijn huiswerk heeft gemaakt.'
7. 'Oh wat fijn, mijn leerling is ook mijn serveerster. Dat wordt een maaltijd vol ongemakkelijk oogcontact.' 
8. 'Interessant dat je wel kunt gaan shoppen maar nog steeds niet dat werkstuk hebt ingeleverd.' 
9. 'Zeg alsjeblieft niks, zeg alsjeblieft niks, zeg alsje- jij ook hallo!'
10. 'Hé, daar heb je Kim. Laat ik heel vreemd een klein zwaaihandje naar haar doen. Goed genoeg, toch.' 

11. 'Ik moet echt verhuizen naar de andere kant van de provincie. Te veel pubers hier.'
12. 'Deze leerling is een persoon die ik daadwerkelijk mag. laat ik een normaal gesprek met ze voeren.' 
13. 'Kijk, ik ken je wel en je bent een leuke jongen, maar je had niet mijn hele gezin hoeven te ontmoeten. En nee, ik heb je email nog niet gelezen.'
14. 'Dus DAT zijn haar ouders... dat verklaart veel.' 
15. 'Oh nee ik zie er echt niet uit. Waarom kan ik niet zoals een normaal mens in mijn joggingbroek een reep chocola halen bij de supermarkt? Ja, daar komt de telefoon al. Mijn reputatie is verpest. Ik hoop dat ze geen snapchatstickers maken. Alweer.'

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten