the flash blog
Blog

Dit is waarom je 'The Flash' moet kijken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Je kent het vast: duizenden series en films op Netflix maar welke kies je? Om keuzestress te voorkomen heb ik een gouden tip: The Flash! Vijf redenen waarom ik je deze serie aanraad.

1. Het verhaal is top

The Flash is deels fantasy. Normaal ben ik daar totaal geen fan van, omdat het me doet denken aan aliëns en die haat ik. In Central City - de stad waarin de serie zich afspeelt- staat een deeltjesversneller die dé uitvinding van de toekomst zou kunnen worden. Met zo'n apparaat kan namelijk inzicht verkregen worden in hoe materie opgebouwd is. Op de avond dat deze aangezet wordt, loopt de boel volledig in de soep. Er komt materie vrij die ervoor zorgt dat sommige mensen in de stad speciale krachten krijgen. De stad wordt continu in gevaar gebracht door zo'n zogenaamde meta-human. Het feit dat ik dol ben op deze serie komt voort uit de constante spanning. Ook het genre 'detective' zou deze serie niet misstaan, omdat er in iedere aflevering moorden op worden gelost en verkeerde mensen worden opgepakt. De combinatie tussen de genres fantasy en detective trekt mij wel. 

2. Je wordt verliefd op de personages

Eén van die mensen is Barry Allen, beter bekend als The Flash. Hij gebruikt, in tegenstelling tot vele anderen, zijn krachten om de wereld beter te maken en de stad te redden van al het kwade. Hij heeft enorme snelheid gekregen tijdens de nacht dat de deeltjesversneller ontplofte en kan daarmee tijdreizen, bliksemschichten afwerpen, door deuren heen faseren en meer. Samen met zijn team in Star Labs probeert Barry gevaar in Central City te voorkomen. De mensen hebben allemaal een persoonlijkheid waar je echt van gaat houden. Cisco, Caitlin, Iris, Joe, Harry: ze zijn op hun eigen manier erg leuk. De één heeft net als Barry superkrachten, de ander is gewoonweg erg humoristisch. De rollen vullen elkaar goed aan, waardoor het een plezierig geheel is om naar te kijken. 

3. Je raakt nooit uitgekeken

Toen ik samen met mijn vriendje aan deze serie begon, had ik een seizoen in te halen. Volgens hem was er geen andere mogelijkheid dan instemmen met het idee om The Flash te kijken. Ik ben de moeilijkste niet, dus zei 'ja'. Ik dacht vooral hem daar een lol mee te doen en moest wel even slikken toen ik eens aandachtig bekeek wat me te wachten stond: 23 afleveringen per seizoen, veertig minuten per aflevering. Oef. Maar het bleek een eitje om me hier doorheen te slaan. In elke aflevering wordt er op originele wijze een nieuwe kwaadaardige ‘meta-human’ aangepakt, waardoor het verhaal totaal niet langdradig is. Inmiddels zijn we gestart aan het vijfde - en voorlopig laatste - seizoen en daar baal ik stiekem van.

4. Een moderne serie

The Flash is een vrij moderne serie. Net als in onze eigen levens speelt technologie hier een extreem grote rol. Met behulp van satellieten, poorten naar andere werelden, gezichtsherkeningssystemen en fascinerende hersenstimulators krijgen de afleveringen vorm. Daarbij zijn ze goed uit de edit gekomen en het niveau van acteren ligt hoog. Ik kan me bij sommige series nog wel eens storen aan de beeldkwaliteit, puur omdat deze dan langer geleden is gemaakt. Mocht je net als ik ook voorkeur hebben voor series die pasgeleden zijn opgenomen, daar voldoet deze serie zeker aan. Wederom een reden om op de bank te ploffen en lekker te gaan bingewatchen. 

5. Voor ieder wat wils

Om te bepalen of deze serie iets voor jou is, moet je aan een aantal eisen voldoen. Je moet van actie houden, want dat is er in overvloed. Je moet openstaan voor een beetje fantasy: het is namelijk vrij onwaarschijnlijk dat iemand krachten heeft om het weer mee te beïnvloeden, om te kunnen vliegen of om poorten naar andere aardes mee te openen. Ook moet je van humor houden en je moet Amerikaanse series leuk vinden. Maar goed. Je moet vooral gewoon beginnen met kijken en dan kom je er snel genoeg achter of The Flash iets voor je is. Zie hier de trailer van het eerste seizoen.

The Flash - Trailer

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten