zomerse prikborden
Blog

DIY zomerse prikborden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Dominique
Dominique
Westerveld

Wioeh, de vakantie zit er weer aan te komen. Op pinterest komen altijd superleuke zomerse creaties voorbij, alleen zijn de meeste daarvan lastig om te maken. Deze prikborden zijn super makkelijk om te maken en wat mij betreft pinterest-waardig.  

Woehoe! De vakantie zit er weer aan te komen. Op Pinterest komen altijd superleuke zomerse creaties voorbij waar je straks genoeg tijd voor hebt. Alleen zijn ze vaak lastig om te maken. Deze prikborden zijn super makkelijk om te maken en wat mij betreft Pinterest-waardig. 

Wat je nodig hebt voor deze superleuke vrolijke prikborden:

-onderzetters van kurk (te halen bij onder andere de IKEA)
-verf
-kwasten
-plakband

Fruitig

Fruit hoort natuurlijk bij de zomer. Het is superleuk om de onderzetters om te toveren tot verschillende soorten fruit zoals citroen en watermeloen. De watermeloen schilderen is simpel. Te beginnen bij de buitenkant met de groene schil. Na de groene schil komt een witte lijn en dan de rode binnenkant. Als allerlaatste nog met een kleine kwastje wat zwarte pitjes toevoegen en klaar is je toffe watermeloenprikbord. De citroen is ook niet erg lastig. Verf eerst de hele onderzetter geel. Als dat is opgedroogd  probeer dan met een beetje witte verf het citroenpatroon na te schilderen. Is-ie droog? Et voila: je prikbord is klaar om van alles op te prikken zoals quotes of leuke foto’s.

Kleurovergang

Ik hou zelf heel erg van kleurovergangen en ze zijn superleuk voor op een prikbord. Neem twee verschillende kleuren, of twee verschillende tinten van dezelfde kleur. Begin aan de ene kant met een donkere kleur. Meng steeds meer de lichtere kleur erbij, zodat de kleur steeds lichter wordt. En tadaaa, je hebt een prikbord met mooie kleurovergang.

Strakke lijnen

Om extra strakke lijnen te krijgen is dé tip: werken met plakband. Dit kan hele coole effecten geven. Verf de onderzetter eerst in één kleur. Als dit eenmaal goed (!) is opgedroogd kun je plakband gaan plakken. Alles onder het plakband blijft dezelfde kleur maar wat overblijft wordt geverfd in andere kleuren. Heb je alles een kleurtje gegeven? Haal dan het plakband ervan af. Je resultaat? Een superleuk prikbord met rechte en strakke lijnen.

Mini

Natuurlijk hoef je niet meteen een hele onderzetter te gebruiken, je kunt ze ook in stukken breken. Hiervan kun je vrolijke mini-prikbordjes maken in de vorm van bijvoorbeeld pizzapunten. Verf een donkergele pizzakorst met een lichtgele vulling en extra veel rode salami en kaas.

Een laatste tip: een onderzetter heeft twee kanten. Verf beide kanten, dan kun je ze nog eens omwisselen!

Dominique (15) is verslaafd aan chocola en YouTube. Ze houdt van toneelspelen en van bakken, maar nog meer van het opeten van haar baksels. Ze is soms enorme kluns: zo liep ze een keer paars aan toen haar vinger vastzat in haar stoel en heeft ze een litteken op haar tong van die keer dat ze als peuter tegen een glijbaan probeerde op te klimmen. Lees hier meer blogs van Dominique.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren