designgenen

Doneer voor goede design-genen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Aanleg voor ontwerpen, zingen, acteren of vioolspelen, voor zover ik weet heb ik dat niet. De gave om een volwaardige Minecraft-villa te bouwen ook niet. Ik heb zelfs geen verhaal waarmee ik honderden mensen kan inspireren. De genomineerden voor 7Days Jongere van het Jaar hebben dat allemaal wel. Zo ook succesvol model en rolstoelschermer Elke Lale. Zij werd eind november bekroond tot 7Days Jongere van het Jaar 2017.

Talent bezitten

Ik vind talent iets fascinerend. Wat moet het leuk zijn om al direct na het uitblazen van je allereerste adem te weten wat je later wilt worden. Dat je een bepaalde kwaliteit hebt waarmee je een steentje bij kunt dragen aan een betere wereld. Dat je doelen voor jezelf kunt stellen, om die vervolgens na hard werken te behalen. In plaats daarvan probeer ik nu met een semi-grappig artikel jullie aandacht te trekken. Klasse.

Geen YouTuber

Back to the subject. De Jongere van het Jaar-award werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Ik vind het leuk dat er voor de verandering eens geen YouTuber was genomineerd. Door het grote bereik dat zij hebben, was de race vaak al gelopen nog voordat er überhaupt gestemd kon worden. Desalniettemin heb ik heel veel respect voor wat deze creatievelingen neerzetten. Ik zou het amper voor elkaar krijgen om meer dan vier abonnees te behalen. Mijn moeder, vader, broer en met een beetje geluk een verdwaald ilovehorses_123-account.

Amsterdam Fashion Week

Mijn stem ging dit jaar naar Sterre Troquay. Modeontwerpster worden was altijd mijn kinderdroom en stiekem lijkt het me nog steeds fantastisch om een eigen collectie op de markt te brengen. Hoewel ik vind dat alle genomineerden de prijs verdienen heb ik extra veel bewondering voor deze zeventienjarige meid die een eigen show had op de Amsterdam Fashion Week. Dat is toch wel een diepe buiging waard. Ondertussen open ik even een fonds zodat jullie goede design-genen kunnen doneren en ik in de verre toekomst misschien met een paar zelf ontworpen kerstsokken aan de Fashion Week kan deelnemen.

Droom groots

Goed. Tijd om af te ronden. Het enige wat ik nog tegen jullie wil zeggen is dat je groots moet durven dromen en je de tijd die je hebt goed moet besteden. Elke dag is er één en je bent nooit (N-O-O-I-T) te jong om al in kleine stapjes toe te werken naar dat waarvan je later je beroep wilt maken. En wie weet ben jij volgend jaar wel tussen zes andere tieners aan het strijden om de titel Jongere van het Jaar 2018. Haalbaar doeltje toch?!

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren