Blog

Dorst? Drink dan rauw water!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Bij warm weer moet je goed drinken en wat is dan het gezondst? Water! Maar welk water is nou het allergezondst? Raw water natuurlijk! 100 procent ongefilterd en boordevol mineralen, metalen en bacteriën... Eh wacht even, echt?

Ik kwam voor het eerst achter het fenomeen raw water toen ik onderzoek deed voor een scheikunde-onderzoek. En nu ik weet wat er allemaal in ongezuiverd water kan zitten, denk ik alleen maar: waarom zou je in hémelsnaam raw water drinken? 

100% natuurlijk

Dit soort water is 'natuurlijk', dus dan moet het wel goed zijn, zo is de gedachte. Wat de fans van raw water alleen even vergeten, is dat er een goede reden is om water te filteren. Zo worden bacteriën waar je ziek van kunt worden uit het water gehaald. 

DIY-diarree

Van een beetje ongefilterd water ga je niet dood natuurlijk, en als mensen per se dit water willen drinken: ga los, want ik ga je niet dwingen om hetzelfde te denken als ik. Mij alleen niet gezien, ik kan me namelijk niet voorstellen dat ongefilterd water echt béter voor je kan zijn. Waarom loop ik nog te klagen dan? Omdat dit zaakje stinkt. En nee, ik bedoel niet het water, maar het prijskaartje dat eraan vasthangt: het water kost zo'n vijftien dollar voor nog geen tien liter. Dan heb ik toch liever dat 'onnatuurlijke' kraanwater, zelfs als ik wel geïnteresseerd was in het ongefilterde goedje.

Nu is raw water nog niet te koop in Nederland en ik hoop dat dit zo blijft: als je het aan mij vraagt, is het gewoon een vieze manier om geld te verdienen. Voor diegene die alsnog een grote fan zijn van raw water of het toch willen proberen: ga naar het dichtsbijzijnde beekje bij jouw in de buurt en DIY je flesje raw water daar. Disclaimer: ik ben niet aansprakelijk voor de DIY-diarree die erop volgt.

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren