bucketlist blog

Een bucketlist: dé manier om je nooit meer te vervelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

‘Ah, dit kan op de bucketlist', grapten mijn vriendje en ik altijd wanneer we elkaar een foto stuurden van een heel gave Airbnb, mooi wit strand of bungeejumpend koppel. Tot we op een gegeven moment besloten die bucketlist ook daadwerkelijk tot leven te roepen, variërend van kleine dingetjes tot grote activiteiten.

Onze bucketlist is een lange lijst bestaande uit allerlei idiote dingen die we willen doen als we samen zijn. Zo willen we ooit nog iets willekeurigs uit de Javaanse eetcultuur koken, foto’s maken op de Dam met duiven, een vier-op-een-rijtoernooi tot de tien spelen, een banaantje eten naast een olifant en een hut bouwen van kussens en dekens.

Dream big

Een bucketlist zou een bucketlist niet zijn, als er geen grotere doelen op staan. Ons plan is om ooit een ijsje te eten in Rome, te snorkelen bij koraalrif, samen de Elfstedentocht te fietsen  of een schat te begraven in GriekenlandGenoeg ideetjes om een paar jaren mee vooruit te kunnen en ons in de toekomst nooit meer te vervelen! Alles mag op de lijst: of het nou een simpel of juist heel bizar idee is.

Foto’s en verhaaltjes

Hoe we het vervolgens aanpakken: van elk bucketlistitem maken we terwijl we het uitvoeren een foto en die plakken we op in ons bucketlistboek. Korte toelichting bij alle activiteiten en klaar ben je. Natuurlijk heb je voor al deze dingetjes echt niet per se een bucketlist nodig, maar het zorgt er zeker voor dat je je nooit verveelt. Zo zijn we na onze doelstelling om een foto met een zoenend koppel op de achtergrond te nemen, heel doelgericht op zoek gegaan naar twee tortelduifjes. Plezier gegarandeerd!

Een bucketlist zonder regels

Of we elk punt op onze bucketlist langs zullen gaan? Vast niet, want dan zijn we over honderd jaar nog niet klaar. Elke week vullen we de lijst aan en soms beslissen we achteraf dat een bepaalde activiteit in het bucketlistboek thuishoort. Zo stond braadworst eten op een Duitse kerstmarkt niet op de lijst, maar de foto was te leuk om hem geen plekje in het boek te geven. Als een foto niet helemaal geslaagd is, wordt er sommige gevallen overigens wel een nieuwe gemaakt: de pasta-kus hebben we bijvoorbeeld twee keer moeten doen, haha!

Kortom: een bucketlist brengt je enorm veel leuke momenten. Of je die nou met je vriendje, een vriendin of je complete gezin bijhoudt. Kijk eens om je heen en ga na hoeveel kanten je wel niet op kunt. Ik zit op het moment in de tuin en bedenk me hoe leuk het is om op een zomerse dag een bloemenketting van madeliefjes te maken. Nu alleen nog hopen dat ik vriendlief zo ver krijg… :)

Sietje (17) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren