Blog

Een open brief aan mijn verloren vakken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Beste vakken,
Vorig jaar heb ik mijn pakket gekozen en jullie heb ik dus al een tijdje niet meer gezien. Toch wil ik nog even van de gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken. Voor onze drie mooie jaren samen.

Als eerste: Geschiedenis. Oh, geschiedenis, waar moet ik beginnen? Bedankt voor die talloze nutteloze huiswerkopdrachten en uren en uren vol extra werk. Het spijt me heel erg, maar ik en jij zijn verleden tijd.

Aardrijkskunde, ik zal nooit vergeten dat onder die ene grondlaag de andere ligt. Echt, ik waardeer deze nuttige informatie. Ook vind ik het superhandig dat ik het verschil weet tussen een kalksteen en... die andere steen. Deze waardevolle kennis zal me altijd bijblijven.

Economie. Of zoals ik het graag noem: aardrijkskunde-met-een-beetje-rekenen. Bedankt voor… nou, eigenlijk voor niks. Wacht, hoewel, ik weet nu wel wat een Casco-verzekering is. Dus bedankt daarvoor, denk ik dan maar.

Ik zal het toegeven, Frans, ik had beter van je verwacht. Vol goede moed begon ik woordjes te leren in de brugklas, ervan overtuigd dat het iets ging worden. Drie jaar en talloze woordjes later, zijn er maar twee woorden die ik tegen je wil zeggen: Au revoir.

Toch moet ik zeggen dat jij zo slecht nog niet was: handvaardigheid. Ja, ik kreeg blaren van het zagen en sommige vlekken krijg je nooit meer uit je kleren, maar toch bedankt voor die paar goede momenten samen. Het spijt me, maar je paste simpelweg niet meer in mijn pakket. Dat zit al vol met bèta vakken, Duits, en Grieks. Dus ik heb geen tijd om jou (of de andere vakken) te missen.

Dag vakken, tot nooit meer ziens, Sanne van der Sterren

Meer lezen van Sanne van der Sterren (15)? Laatst schreef ze ook al 7 Redenen waarom teruggaan naar school toch niet zo erg is en Slechte keus: spotgoedkoop.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren