vakantiefoto viral
Blog

En toen ging onze vakantiefoto viral

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Ken je dat verhaal van dat gezin wiens vakantiefoto ruim vierduizend keer werd gedeeld omdat de bestelde afdruk verkeerd bezorgd werd? Dat is mijn verhaal.

Zelfs een collega van mijn vader heeft ‘m gezien. Het leek wel of wij de enigen waren die niet wisten dat onze foto viral ging…

Vakantie

Een fotoafdruk op hout leek ons een leuke afsluiting van de zomervakantie. Als het pakketje eenmaal binnen komt, herkennen we het meteen als onze afdruk op hout.

Vol spanning scheuren we het karton los – we zijn benieuwd hoe de foto er ‘in het echt’ uitziet op dit formaat. We pakken eruit wat erin zit, draaien het hout om en zien... de verkeerde familie.

Mysterie

Zo’n foutje van het bedrijf vinden we op zich best grappig. Het is een leuke foto – daar niet van – alleen staan wij er niet op. Maar wat is er dan met ónze foto gebeurd?

Daar komen we achter als mijn moeder op een woensdagavond op Facebook kijkt en ziet dat mijn tante een bericht op haar tijdlijn heeft gedeeld. Iemand heeft onze afgedrukte foto per post ontvangen en hoopt via een oproep op Facebook het gezin dat op de foto staat te vinden. Nou, dat is dus gelukt.

femke vakantiefoto

Gezocht en gevonden

Binnen 24 uur is de oproep met onze foto 4,4 duizend keer gedeeld! Via de vrouw van de neef van mijn tante komt het bericht bij ons. De wereld is klein, blijkt hier maar weer uit. Ik vind het best bijzonder. Want wie kan nou zeggen dat zijn foto 4,4 duizend keer is gedeeld?! Gelukkig kunnen we erom lachen.

De foto hangt inmiddels mooi uit aan de muur. Een foto met een verhaal die uiteindelijk, na de Facebookzoektocht, toch nog goed terecht is gekomen. Zo zie je maar: de kracht van het internet moet je niet onderschatten!

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden