collage van haarfoto's voor shampoo experiment
Blog

Experiment: nooit meer shampoo?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Hoe vaak was jij je haar met shampoo? Twee keer per week, misschien wel elke dag? Tegenwoordig is dat heel normaal, maar tot de jaren '50 wasten mensen hun haar nooit met shampoo. Toch liepen de mensen de afgelopen tienduizend jaar niet allemaal rond met lelijk, vies en/of vettig haar. Daarom besloot ik eens wat uit te proberen: wat gebeurt er als je twee weken lang geen shampoo gebruikt? 

Dag 1: Dit lijkt nergens op

Het haar van cas op dag 1 van het shampoo experiment
De eerste paar dagen nadat ik mijn haar heb gewassen zit het altijd helemaal nergens naar. Omdat ik een hekel heb aan gel en wax en dat soort dingen, laat ik het die paar dagen altijd maar gewoon liggen zoals het neervalt. 

Dag 2: Dit lijkt nog steeds nergens op

Het haar van Cas op dag 2 van het shampoo experiment

Dag 4: Dit begint al ergens op te lijken

Het haar van Cas op dag 4 van het shampoo experiment
Op dag drie zat het al redelijk, maar vandaag begint er echt een beetje model in te komen. Je kunt al bijna zien wat de bedoeling is. 

Dag 5: I'm sexy and I know it

Het haar van Cas op dag 5 van het shampoo experiment
Kijk, zo hoort het te zitten! Met een beetje water heb ik het 's ochtends zo in model. Als ik er dan door de dag heen ook nog een paar keer als een echte casanova (CASanova, snap je hem?) met mijn handen doorheen ga, zit het helemaal prima. 

Dag 6: Nu wil ik het eigenlijk wel weer wassen...

Het haar van Cas op dag 6 van het shampoo experiment
Het begint een beetje vettig te worden. Daardoor wordt het ook zwaarder en valt het een beetje om. Normaal zou ik er nu zo snel mogelijk weer shampoo doorheen gooien. 

Dag 8: Grease Lightning

Het haar van Cas op dag 11 van het shampoo experiment
Ken je de musical nog? Of in ieder geval de liedjes ervan? Zo zit mijn haar ongeveer. En zo voelt het ook.

Dag 10: Ik ben vergeten er een foto van te maken...
...maar het zat vreselijk. Het is wel gestopt met steeds vettiger worden. Waarschijnlijk kon het gewoon niet vettiger. 

Dag 12: Heet!

Het haar van Cas op dag 12 van het shampoo experiment
Nee niet mijn kapsel, dat is nog steeds niet echt hot. Ik bedoel de douche. Ik heb gemerkt dat mijn haar wat minder vettig word als ik net wat heter douche. Vet handig!

Dag 14: Een KASt van een kapsel

Het haar van Cas op dag 14 van het shampoo experiment
Het zit en voelt weer ongeveer zoals op dag 5. Het is lekker zacht, maar wel met zo veel volume dat het zonder gel of wax overeind blijft staan. Ik ga denk ik nog maar even door met dit experiment!

Dag 14+: Nooit meer shampoo!
Mijn haar blijft ongeveer even zacht en stevig. En doordat ik het wel gewoon met water was, voelt het ook niet vies aan of zo. Ieders haar is natuurlijk anders, dus misschien werkt het voor jou niet zo goed als voor mij. maar ik zou zeker aanraden het eens te proberen!

Smaakt dit blog naar meer? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren