foto's maken blog

Foto’s die je écht eens na moet maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

We doen het allemaal: als iemand vanuit het niets een camera tevoorschijn haalt zetten we A) onze mooiste grootste glimlach op, draaien we B) ons hoofd weg terwijl we hevig in het rond spartelen met onze armen of (C) hurken we door onze knieën om vervolgens met peace-teken en duckface op de foto te staan. Dit kan anders. Daarom een aantal tips voor spectaculaire foto’s.

1. Love is the word..

Laten we beginnen met de meest gangbare optie. Het woord Love vormen met vrienden. Ik heb het denk ik zo’n zes jaar geleden voor het laatst gedaan en had destijds zoveel lol. Wat je met deze foto kan? Niet veel. Maar op Instagram zal hij gegarandeerd een heleboel likes en reacties aantrekken!

2. Zes vrienden, één ster

Persoonlijk vind ik onderstaande foto echt een knaller. Ik heb 'De Zeskoppige Ster' al in meerdere memes voorbij zien komen en elke keer weer denk ik hetzelfde: er komt een dag dat ik me er met zes mensen aan ga wagen. Helaas vergeet ik dit altijd, dus vooralsnog bestaat er geen persoonlijke variant van de ster.

3. De veel-vrienden-optie

Stel nou dat je echt ongelooflijk veel vrienden hebt, dan kom je met bovenstaande ideetjes in de problemen. Ik probeerde samen met mijn 23 klasgenootjes ooit een volledige zin te maken van onze lichamen, die achteraf niet zo goed uit de verf kwam als we hoopten. Daarom dus het volgende idee: vorm met z’n allen een mega groot huis inclusief ramen, deuren en plantjes. Of een cijfer, voor als iemand jarig is. Zo maak je nog eens wat mee.

4. De geen-vrienden-optie

Ach, ja. De pastabaard. Als je die nog nooit hebt gecreëerd, is er zeker wat mis gegaan tijdens je opvoeding. Maar goed, wie bewaart die heeft wat! Tip: zorg dat je niet teveel olijfolie bij de pasta doet, anders wordt het één grote plakkerige ellende.

Dan nu antwoord op de vraag die jullie ongetwijfeld in jullie hoofd hebben: waarom zou je in godsnaam dit soort foto's maken? Dat weet ik zelf ook niet zo goed. Ik heb het geheugen van een goudvis en vergeet vaak de kleine dingen die ik heb meegemaakt. Een willekeurig dagje naar het strand in 2013 zou ik inmiddels zijn vergeten, maar omdat ik toen zo’n gekke foto heb gemaakt met vrienden is die dag me bijgebleven alsof het gister was. 

Sietje (17) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren