Blog

Geniet eens van het slechte weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Om mij heen hoor ik continu gezeur over het slechte weer. Zie ik chagrijnige mensen die boos tegen de vele regendruppels willen schoppen. En hoewel ik soms één van die mensen ben, kan ik toch genieten van een hemel die bedekt is met wolkenvelden. 

Ik kan genieten van de storm die afgelopen week door ons land raasde en van de onrust die het weer allemaal bij ons naar boven haalde. En in dit blog zal ik je vertellen waarom.

Het ziet er mooi uit

Ten eerste is er niets fijner dan het geluid van regendruppels die zacht, of gewoon knetterhard, tegen je raam tikken. De gedachte dat jij heerlijk droog in je bed ligt en een dag vol regen hebt overleefd is erg geruststellend. Voor mij heeft het ook nog eens een kalmerende werking waardoor ik heerlijk in slaap val.

Tevens vind ik dat door een dag vol regen en storm de wereld er anders uit ziet. Wanneer ik in de trein zit kijk ik vanuit het raam naar buiten en zie de bomen dansen, de wolkenvelden zweven en door enkele gaten zie je beetjes licht schijnen. Een belofte van de zon dat hij snel, al is het voor maar heel even, terugkeert.

Warmte na de kou

En er is nog iets anders wat ik ook fijn vind aan het deprimerende weer: dat je jezelf wel moét verwennen na een lange dag school of werk. Dat je jezelf de tijd gunt om een heerlijk boek te lezen. Of dat je in dat warme bad stapt waar je al de hele dag naar smacht. En ’s avonds laat kun je onder een warm dekentje naar een mooie film kijken.

Hoe kouder het wordt, hoe warmer je het wil hebben. Daarom ben je ook heel blij als je eindelijk je warme truien weer aan kunt doen. Een hele nieuwe garderobe lijkt te verschijnen, en deze vul je ook zonder aarzelen aan: je wilt het tenslotte niet te koud krijgen.

Omarmen

Dit zijn voor mij allemaal redenen om de aankomende herfst en winter te omarmen. En natuurlijk verlangt mijn lichaam nu alweer naar de zomer, maar is het niet veel beter om ook van deze (koude) dagen te genieten? Vooral omdat de zomer in Nederland maar zo kort duurt.

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren