Blog

Gymnasium! Of nee, toch niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Precies een jaar voor mijn examen en vier jaar nadat ik het voor het eerst heb gekozen, laat ik Grieks vallen. Waarom? Nou...

Grieks was mijn 'pleziervak.' Ik weet het, staren naar eeuwenoude teksten in een raar alfabet lijkt oersaai, maar ik wilde wat variatie in mijn betapakket, waar ik vooral veel en vaak naar rare formules staar. De keuze om met Grieks te stoppen was nogal, ahem... last minute. Letterlijk de dag voor mijn profielkeuze. Maar, de reden was simpel: Ik vond Grieks gewoon een leuk vak. Inderdaad, 'vond' als in verleden tijd.

Doelloos

​Ondanks dat ik het niet meer leuk vond, dacht ik niet echt na om het vak te laten vallen: school is nu eenmaal niet altijd even leuk. En toen tijdens, de zoveelste les van doelloos in mijn schrift tekenen en af en toe een zin vertalen, kwam die ene gedachte: 'Waarom in godsnaam zit ik eigenlijk nog hier?' Ik heb Duits, nog een ander extra vak, ik zou ook gewoon kunnen stoppen. Maar liet ik het toen vallen? NEE.

​Ik had mezelf er namelijk van overtuigd dat als ik Grieks liet vallen, het gelijk zou staan aan opgeven. Nu realiseer ik me dat ik juist wat had opgegeven als ik was doorgegaan: mijn tijd. Natuurlijk ook voor andere vakken, maar ook vrije tijd, die ik erg nodig had. Grieks kan een superleuk vak zijn, en voor sommigen een goed alternatief voor Frans/Duits. Maar niet voor mij.

Herodotus

​Dan blijft de brandende vraag: Waarom ben je dan alsnog gestopt? Nou, beste vriendjes en vriendinnetjes, dat zal ik jullie eens vertellen: Mijn examenschrijver. Herodotus. Ooit van gehoord? Nee? PRECIES! Die vent is een historicus. Mij? Geschiedenis? In het OUD-GRIEKS? Nee. Gewoon... nee. I'm out. 

 

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren