Blog

Hardlopen als roze-gestreepte aap in de dierentuin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Evelien
Verbiesen

Een tijdje geleden was ik erg fanatiek aan het hardlopen. Het was een van de weinige sporten die ik ‘wel leuk’ vond en ik had het idee dat het ook nog een soort effect had. Maar één ding vind ik er echt VERSCHRIKKELIJK aan: ik voel me een soort roze-gestreepte aap in de dierentuin met een tribaltattoo, want ik heb het idee dat iedereen naar me kijkt…

Natuurlijk beeld ik me dat alleen maar in. Ik bedoel, niemand vindt een sportief meisje van 14 interessant om naar te kijken, maar ik heb echt het idee dat alle voorbijgangers me raar vinden. Waarschijnlijk maak ik mezelf gewoon helemaal gek (een van mijn kwaliteiten) en denken die mensen als ze mij zien: 'Zo, die is sportief bezig!'. Of ze denken helemaal niets, dat is misschien nog wel het waarschijnlijkst. 

Uitdagingen
Ik stap elke keer vol goede moed naar buiten (‘Deze keer ren ik gewoon door!’), om vervolgens in mijn eigen straat te concluderen dat het allemaal wel meevalt (auto’s zijn niet erg, die gaan te snel om de gezichten van mensen te zien). Dan komt de eerste uitdaging: om een fatsoenlijke route te kunnen lopen móet ik wel langs mijn school lopen. Met een rood hoofd ren ik zo snel als ik maar kan langs de parkeerplaats (laat er alsjeblieft geen docent naar huis gaan…) om vervolgens een zucht van verlichting te slaken als er niemand staat.

Dan kom ik iemand tegen die ik vaag ken of weleens heb gezien. Hij of zij ziet mij nog niet, maar ik zie hem of haar wel. Hoofd naar beneden, stil ademen (Dat is niet makkelijk hoor, als je zo buiten adem bent dat je voor een Berner sennenhond door kunt gaan!) en niet kijken. Pfieuw, volgens mij ben ik ontsnapt!

Zonnebril
Inmiddels is mijn zonnebril ook onderdeel van mijn hardloopoutfit. Niet alleen omdat hij mijn ogen beschermt, maar ook omdat ik dan lekker terug kan kijken naar iedereen. Daarmee heb ik het gevoel dat ik toch een beetje incognito ben. 

Eigenlijk is het idioot. Daarom heb ik me voorgenomen om hier wat aan te doen, als een soort zomervakantie-voornemen. En omdat 'gewoon gáán' hoogstwaarschijnlijk de enige remedie is voor dit soort aanstellerijen, ga ik nu een rondje rennen. Maar wel mét zonnebril. 

Meer lezen van blogger Evelien (14)? Laatst schreef ze ook al Mijn last-minute sixpack.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren