Blog

Hebben onze ouders gelijk over mobieltjes?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Van telefoontassen op school tot geen mobieltje na acht uur. Het lijkt wel alsof oudere generaties er zeker van zijn dat telefoons puur slecht zijn. Hebben ze hier gelijk in?

Een zoekopdracht bij Google levert niet veel belovends op voor ons jongeren. Hoofdpijn, stress, slecht postuur, slaaptekort, en ja hoor: zelfs een hoger risico op kanker zouden allemaal symptomen zijn van een overmaat van smartphonegebruik. Snapt iemand waar het probleem in al die beweringen zit? In het woordje 'overmaat.'

​Onduidelijkheid

​Alles is schadelijk in overmaat, zelfs van teveel water drinken kun je doodgaan. Maar hoeveel is teveel? Dat is een stuk lastiger te vinden dan al deze nare effecten die onze mobieltjes op ons zouden hebben. Nu wil ik niet zeggen dat deze slechte effecten niet echt zijn, maar nergens wordt duidelijk aangegeven hoeveel je ​wel o​p je telefoon mag zitten. En er zitten ook veel voordelen aan telefoons, waarom zie ik daar geen artikelen van voorbij komen op bijvoorbeeld Facebook? (strikvraag: ik gebruik geen Facebook)

Top-10

​Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de vraag 'zijn telefoons goed/slecht?' niet echt beantwoord kan worden met een top-10 lijstje van goede en slechte effecten. Onze ouders hebben misschien wel gelijk dat (te) veel telefoongebruik slecht kan zijn. Maar wij hebben net zoveel gelijk dat er ook goede dingen zijn. Want aan alles zitten goede en slechte kanten, toch?! Dus ook aan telefoons. Blij dat ik dat recht heb gezet...;-)

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren