hoe overleef ik een wesp
Blog

Help! Hoe overleef ik een wesp?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Ja hoor, ze zijn er weer: wespen! Deze zomer komen ze in groten getale en met nog grotere honger. Dikke kans dat je zo'n rotbeest tegenkomt, maar wat moet je dan wel, en niet, doen?

Begin bij het begin: GEEN PANIEK! Door in paniek te raken maak je de mensen om je heen ook ongerust. Dat zorgt voor nog meer paniek, en het helpt niet. Proberen zo kalm mogelijk te blijven dus. 

Meer slaan

En wat komt er na de paniek? Slaan. Door de wesp dood te maken ben je ervanaf. Je hoopt dat zo'n 'dood lichaam' als waarschuwing dient voor de andere wespen die je proberen lastig te vallen. Of dat ook echt zo is, durf ik te betwijfelen maar dat terzijde. Alleen wat is de beste manier om een wesp dood te slaan? Dit is mijn tactiek: Sla de wesp recht omlaag tegen of in ieder geval richting de grond. Gebruik de tijd waarin hij moet herstellen om hem te doden. Het is een stuk effectiever dan wild om je heen te slaan zonder te kijken waar je überhaupt tegenaan slaat. Meer slaan = heus niet meer kans op raken!

Zigzaggend rennen

Maar slaan is stiekem ook wel een beetje eng want voor hetzelfde geld raak je hem. Of hij jou en heb je een flinke beet te pakken. Je kunt ook gewoon wegrennen. Er zijn twee manieren: gewoon rechtstreeks ergens anders naartoe, ver weg van je plek. Of een iets minder effectieve manier, in een zigzag-patroon met je armen nog steeds wild om je heen slaand. Je weet maar nooit of die wesp je ook echt volgt. Het zou zomaar kunnen dat je met jouw zigzag-patroon de wesp in de war brengt. Dat je kostbare tijd verliest waarin je allang jezelf in veiligheid had kunnen brengen moet je dan maar even voor lief nemen.

Een andere wegrentip: spring in het water. Een meertje, de zee of een zwembad! Wespen kunnen niet zwemmen, en blijven heus niet wachten tot je een keertje boven water komt om je te steken... Tenminste, dat hoop ik!

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren