Blog

Help, mijn buurman is klusser!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Kwart over negen op zondagmorgen. De vogeltjes tjilpen en de eerste zonnestralen verlichten mijn kamer. Eindelijk een ochtend waarop ik kan uitslapen! Of nee, toch niet...

Met een decibelgehalte waar je U tegen zegt, word ik namelijk mijn bed uit gedrild. Klaarwakker schrik ik overeind. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand?

Welkomstgroet

Door al het gebonk, gehamer en geboor heb ik flink wat geluidsoverlast te verduren door de buren, die hun nieuwe stulpje gaan verbouwen. Ze zorgen meteen voor een prettige welkomstgroet aan de gehele wijk. En dat alles voor een nieuwe badkamer met watervaldouche en ligbad. Dat je maar schoon mag worden, Truus!

Rijdende Rechter

Hoe ga ik deze herrie te lijf? Snel ga ik onder mijn kussen liggen en druk hem zo ver mogelijk tegen mijn oren aan, maar het gebonk blijft aanhouden. Ik kom hier voor mijn rust, ja! Wat is er met mijn recht om fatsoenlijk uit te slapen gebeurd? Het lijkt haast wel een scenario voor een nieuwe aflevering van De Rijdende Rechter.

Slaappillen

Zelfs slapen met oordopjes in levert geen positief effect, ook niet als ik rustgevende muziek afspeel. Waar Truus straks heerlijk kan slapen na rondgedobberd te hebben in haar eigen vuil, ben ik inmiddels de wanhoop nabij. Is een overdosis melatonine dan de enige optie die nog open staat? Mijn wallen hangen inmiddels op m'n knieën. 

Wondermiddel

Net als het slaapgebrek me tot wanhoop drijft, word ik wonder boven wonder níet wakker door gebonk, gehamer en geboor. Na maanden last gehad te hebben van slapeloze nachten, is de badkamer van de buren eindelijk klaar! Alhoewel. Morgen beginnen ze aan de keuken …

Memes, gifjes en kattenfilmpjes. Niek (20) is vaak scrollend door een tijdlijn te vinden. Facebook, Instagram of YouTube: áls er maar wat te lachen valt! Deze journalist in spé blogt voor 7Days om meer ervaring op te doen voor zijn opleiding journalistiek.. Lees hier meer blogs van Niek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren