blog telefoonvol
Blog

Help, mijn telefoon is vol!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

Bij het lezen van de melding ‘WhatsApp moet binnen drie dagen worden bijgewerkt’ raak ik in paniek. Ik heb helemaal geen plek op mijn telefoon voor de nieuwe update! En omdat ik niet weet wat ik moet verwijderen om ruimte te creëren, schiet ik in de stress. Wat nu?

Te weinig opslag was op telefoongebied voor mij hét probleem van 2017. En als dat zo door gaat, wordt het dat ook in 2018. Alle foto’s die ik ontvang, filmpjes die ik maak, screenshots die ik doorstuur, audio-opnames die ik krijg: het telt allemaal mee. Om maar niet te spreken van alle apps die tegenwoordig essentieel zijn om op je mobiele telefoon te hebben staan. En dat terwijl ik alleen de hoognodige applicaties heb gedownload.

Niets nieuws

Toch is mijn telefoon al geruime tijd (te) vol. En dat zit me dwars. Want waarom stress ik ‘m helemaal als mijn mogelijkheden worden beperkt vanwege te weinig opslag? Op het dieptepunt is zelfs het aanmaken van een notitie al te veel gevraagd. Het opnemen van spraakberichten werd al geblokkeerd, mijn galerij wil niet meer openen en ook de camera werkt vaak genoeg niet mee. Constant krijg ik de melding dat de systeemupdate klaar staat, maar the struggle is real: ik heb geen plek meer.

Haat-liefde verhouding

Ik ben in tweestrijd. Moet ik grondig opruimen (waar ik eigenlijk ook nog eens helemaal geen zin in heb) of accepteren dat ik een kerstvakantie zonder alle functies van de moderne technologie tegemoet ga? Met het weggooien blijf ik eeuwig bezig; het is als dweilen met de kraan wagenwijd open. En die krijg je vandaag de dag, anno 2018, moeilijk dicht. Zonder telefoon, sociale media en internet val je buiten de boot, toch?

Goede voornemens

WhatsApp die dreigt dat ik de app niet meer kan gebruiken met de verouderde versie, is de druppel. We zijn zó afhankelijk van onze telefoons en menen ‘niks’ meer te kunnen zonder: dat moet toch veranderen? Deze vakantie neem ik mij voor om te minderen en mijn telefoon wat meer los te laten. Uiteindelijk weten we allemaal toch wel dat het tevergeefs is, maar nooit geschoten, is altijd mis.

Sinds ze kan lezen, is Femke (16) een boekenwurm. Ook doet ze aan wedstrijdzwemmen en debatteert ze graag. Haar fototoestel gaat (bijna) altijd mee op pad en komt dan met een volle geheugenkaart terug. Ze speelt graag Kolonisten van Catan en heeft een talent voor twijfelen. Vraag vooral niet naar haar favoriete boek, want het is onmogelijk. Meer van haar lezen? Dat doe je hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren