Blog

Het allerleukste vakantieadres dat er bestaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Logeren bij opa en oma, het klinkt als iets wat je alleen doet als je op de basisschool zit. Maar ik, als zeventienjarige, logeer nog geregeld bij mijn allerliefste opa en oma. Waarom? Omdat het de leukste mini-vakantie is die je maar kunt hebben.

Toen ik op de basisschool zat woonden mijn opa en oma maar twee straten verderop. Maar nadat ik en mijn tweelingzus naar de middelbare school gingen, besloten ze terug te gaan naar waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen, Friesland. Na nachten huilen besefte ik dat het ook zo zijn voordelen had. Nu kon ik extra lang bij ze logeren en zou het alleen maar leuker worden, en dat deed ik ook zo vaak mogelijk.

Fantastische mini-vakantie

Nog steeds ga ik een paar keer per jaar naar ze toe, en elke keer is het weer een groot feest. Van lekker hollandse pot eten tot de hele dag luieren. Alles kan en niks moet. De dagen vliegen dan ook altijd voorbij. Mede door de relaxte sfeer die er altijd hangt en het heerlijke vakantiegevoel wat ik er altijd van krijg als ik door hun voordeur loop. Naast elke avond een potje rummikubben kijken we ook de hele avond lekker tv, totdat we te moe zijn en besluiten ons bed op te zoeken.

Humor

Verder gebeuren er vaak ook komische dingen. Eén daarvan is dat mijn opa me af en toe niet goed verstaat - al schreeuw ik het hele huis bij elkaar - omdat hij een gehoorapparaat heeft. Daarnaast hebben ze een hond die dolenthousiast is wanneer ik langskom. Hij kan niet stoppen met rondjes rennen om de salontafel, waardoor we allemaal de slappe lach krijgen.

Tot snel!

En na alle lekkere stamppot, relaxte avonden en de dolle hond is het ook weer tijd om naar huis te gaan. Al blijft dat moment van afscheid nemen altijd lastig, ik weet dat ik snel weer langs kom om een paar dagen vakantie te vieren. Het leukste vakantieadres van Nederland blijft dat van mijn opa en oma.

Maaike zit in 5-havo en is bezig met een tussenjaar. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees hier meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren