Blog

Het Huis Anubis: de terugkeer van Sibuna

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

In 2006 startte de serie Het Huis Anubis. Een bloedstollende mysterie met duizend raadsels. En ik? Ik was meteen verslaafd.

Ik was dan ook hyped toen ik hoorde dat Nickelodeon besloot om de serie dit jaar weer uit te zenden, herhalingen welteverstaan. Maar toch. Dat wordt weer vier seizoenen genieten van het geheimen van dit internaat!

Ontgroening
Nienke Martens, de nieuwe bewoonster van het huis, krijgt een ontgroening waar de Groningse studentenvereniging Vindicat nog een puntje aan kan zuigen: ze moet de verboden zolder van het internaat op. Daar ontdekt ze dat het huis een groot geheim met zich meedraagt, waar bijna niemand iets van af weet. Samen met De club van de Oude Wilg probeert ze de geheime geschiedenis van het huis te ontrafelen.

Gevederde amice
En tsja, ‘wie sluw en listig is, zal ontdekken deze schat ligt hier in Het Huis Anubis’. Vol spanning zat ik iedere schooldag voor de televisie. Het was een zoektocht vol gevaren en de kapers lagen dan ook op de kust. Conciërge Victor Emanuel Rodenmaar en zijn gevederde amice Corvuz waren namelijk ook op zoek naar de heilige Graal om een levenselixer te brouwen. Daarnaast was er ook nog het mysterie rondom de verdwenen vorige bewoonster, Joyce. Het Huis Anubis was echt een mindblowing serie vol raadsels.

Bordspellen mét uitbreidingsset
‘Wij zoeken met jou naar het geheim, hier in Het Huis Anubis’. Bij zo’n populaire serie hoorde natuurlijk ook een enorme fanbase. Terwijl Gert Verhulst druk aan het zoeken was naar een vervangster voor K3’tje Kathleen, vulde ik zijn portemonnee aan door de aanschaf van allerlei Anubis-merchandise. Mijn zakgeld ging op aan de complete boekenserie, bordspellen mét uitbreidingsset, een fleecedeken, bioscoopkaartjes voor Het pad der 7 zonden en De wraak van Arghus, schoolspullen en zélfs snoep in de vorm van het Anubis-logo. De kas van Studio 100 werd dus flink gespekt.

Geflopte sequel
Geen wonder dat de serie in 2007 de Gouden Stuiver won. Helaas stopte de serie eind 2009, waarna nog een geflopte sequel volgde. De serie betekende een doorbraak voor Achmed Akkabi, die de Marokkaanse Appie speelde – die in aflevering 290 ineens werd over genomen door een donkere acteur. In de serie was hij verliefd op Amber, Fabian en Nienke hadden een relatie. Jammer genoeg liet de special #TB Huis Anubis weten dat het allemaal schijn was. Achmed woont tegenwoordig alleen met zijn kat, Amber (Iris Hesseling) is zwanger en Fabian (Lucien van Geffen) gaat trouwen met zijn vriend. Childhood ruined! Ach, gelukkig niet helemaal, want we kunnen al een week genieten van de herhalingen en terug naar die waan van vroeger. Bedankt Nickelodeon. Sibuna!

Licht, camera, actie! Niek (19) is een echte dramaqueen en houdt van alles wat te maken heeft met theater. Vaker nog zit hij achter een beeldscherm voor de nieuwste Facebook-updates, de gekste YouTube-filmpjes en het laatste nieuws. Deze journalist in spé blogt voor 7Days om meer ervaring op te doen voor zijn opleiding journalistiek. Lees hier meer blogs van Niek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren