Het Lucky TV-jaaroverzicht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte
Lotte
Schuengel

Iedereen heeft wel een lichtpuntje in haar of zijn leven. Voor de een is dat een familielid, voor een ander een huisdier, voor nog een ander is dat Netflix. Mijn lichtpuntje verschijnt bijna iedere avond direct na afloop van De Wereld Draait Door: mijn lichtpuntje is Lucky TV.

Om de (vrij onbekende) schepper van Lucky TV, Sander van de Pavert, te eren, heb ik een Lucky TV-jaaroverzicht gemaakt met de filmpjes die ik het best en het grappigst vond. Veel kijkplezier!

Januari: Het samoeraizwaard

LuckyTV - Aardigheidje

Begin januari werd onze koning, Willy, verrast met een aardigheidje: een zwaard. De stoere man had echter hulp nodig toen hij probeerde het ding aan zijn gesp vast te maken…

Februari: Dat en meer

LuckyTV - Bij ons op één

In deze aflevering van Lucky TV neemt Sander de ‘veelzijdigheid’ van de publieke omroep flink op de hak. Met een achterlijke voice-over kondigt hij verschillende programma’s aan, zoals Bananensplit en Bed & Breakfast.
 
Maart: Een bloemetjesgordijn

Mensen Voor De Deur - LuckyTV

In een carnavalsspecial van het NOS Journaal krijgen we uitleg over de situatie in Oekraïne en een man aan de telefoon die mensen voor de deur heeft staan.

April: She don’t lie, she don’t lie, she don’t lie

LuckyTV - Ukraine

Mijn favoriete Lucky’s zijn die waarin Sander weer een of ander liedje in elkaar geknutseld heeft. In dit filmpje heeft hij op meesterlijke wijze het nummer Cocaine van Eric Clapton omgetoverd in iets actueels.

Mei: AUFSTEHEN

Baby Sick Princess - LuckyTV

Een golf van euforie overspoelt mij elke keer weer bij het zien van een nieuw Baby Sick Princess-filmpje. Deze filmpjes zijn abstracte meesterwerken met een driedubbele emotionele gelaagdheid. Dit is ware kunst.

In de maanden juni, juli en augustus heeft de beste Sander helaas niks gemaakt. Waarschijnlijk was hij met vakantie. Dat gun ik die man van harte, al moest ik wel elke avond een beetje huilen bij de gedachte dat er die dag geen Lucky zou komen. Gelukkig ging de boel hierna gewoon weer vrolijk verder.

September: De ode aan Nederland 1

LuckyTV - Boer Zoekt Vrouw - Even Voorstellen 2014

Dit ontroerende filmpje gaat over het verlies van iets dierbaars: Nederland 1, dat veranderde in NPO 1. Sander heeft hierin een magnifieke Herman van Veen-imitatie laten horen, één die ik hoop nog vaker tegen te komen.

Oktober: Asielzoekers!!!

LuckyTV: Vakantiepark Oranje

Dit filmpje balanceert gevaarlijk op het randje van wat kan en wat niet kan. Het is eigenlijk echt heel erg en het is een kwestie van smaak of je erom moet lachen of niet. Ikzelf ging er beschamend hard om stuk terwijl ik tegelijkertijd me afvroeg of er überhaupt gecensureerd wordt in zijn filmpjes.

November: Ik w-w-w-weet n-n-n-n-niet w-w-w-wat ik moet d-doen

Sterren Snijden * BlendTV

Het was een briljant idee om de openhartoperatie van omroep MAX en een dergelijk programma als ‘The Voice’ te combineren tot een soort afvalrace waarbij BN’ers operaties moeten uitvoeren.


December: Lekker gewerkt, pik
Hoewel december nog lang niet voorbij is, heb ik toch alvast het tot nu toe beste filmpje uitgekozen: Geen protocolfascist. Willy is weer eens actief. Dit keer gaat het om het uitreiken van een medaille van de Willemsorde. Dat doet hij met een sinterklaasgedicht en een orkest dat sinterklaasmuziek speelt. 'Komt nu Sinterklaas?'

Ik weet niet hoelang dit lichtpuntje nog zal branden, maar ik hoop op het beste. Deze man heeft mij een aantal dingen geleerd, zoals dat je niets serieus hoeft te nemen en dat doventolken geheime boodschappen versturen. Maar de belangrijkste van alle lessen is geweest: schaam je niet voor je rare lach.

Gelukkig Nieuwjaar alvast, Sander van de Pavert.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren