blog kerstmuziek lucas
Blog

Het is nooit te vroeg voor kerstmuziek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Zodra de zomervakantie is afgelopen, de zwarte pieten-discussie weer losbarst en er van verschillende kanten hysterische reacties komen op de pepernoten in de schappen, weet ik dat het tijd is... Tijd voor kerstmuziek!

Meestal is het rond begin, half oktober dat mijn vingers beginnen te tintelen. Als vanzelf gaan ze op zoek naar die ene Spotify-lijst: 'Kerst met Lucas'. En wanneer ik die eenmaal heb aan gezet, gaat-ie niet meer uit. Van januari tot september heb ik deze muziek moeten missen, maar gelukkig komt de kerst eindelijk dichterbij. 

It's beginning to look a lot like christmas
Ook al draag ik korte mouwen en heb ik een zonnebril op. Gelukkig is it beginning to look a lot like christmas, of in ieder geval in mijn hoofd. Ik neurie mee met Jingle Bell Rock terwijl ik denk aan het drinken van warme chocolademelk voor de openhaard. Ik kan nu al niet meer wachten tot het kerst is. De zomer heeft wel lang genoeg geduurd, en ik heb geen zin in die ‘vage’ tussenfase: de herfst. Mijn verlangen naar de kerstdagen probeer ik gewoon te verminderen door de muziek alvast plat te draaien. Let it snow!

Driving Home For Christmas
Wanneer ik ’s avonds op Utrecht Centraal loop, klinkt het pareltje Driving Home For Christmas door mijn oortjes. Vrij komisch, aangezien ik tegelijkertijd de zomerhit Malibu hoor wanneer ik een van de kiosken op het station voorbij loop. Terwijl ik in de overleef-het-kerstverlangen-fase zit, zitten ze hier duidelijk nog in de ontken-het-einde-van-de-zomer-fase.

Most Wonderful Time of the Year
Van binnen ga ik helemaal los op dit liedje van Andy Williams. Ik kijk naar mijn medepassagiers, ze zouden eens moeten weten wat ik luister. Maar wie weet luisteren zij óók wel kerstmuziek, zitten zij óók in de overleef-het-kerstverlangen-fase. Bij die kale man met die koptelefoon schuin voor me zou het best kunnen, hij kijkt zó verdacht gelukkig…

Nou ja, ik ga gewoon door met het luisteren van kerstmuziek want ondertussen komt kerst iedere dag een beetje dichterbij. Even schiet de gedachte door mijn hoofd om morgen mijn foute kersttrui al aan te trekken. Wie weet...

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren