schooldipje
Blog

Het schooldipje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sophia
van Lil

Meer dan vijf jaar zit ik nu al op de middelbare school. Het merendeel van mijn herinneringen stamt dan ook uit deze periode. Dag in dag uit ga ik door dezelfde deuren, groet ik dezelfde leraren en leer ik dezelfde vakken. Je zou denken dat de dagen niet veel van elkaar verschillen. Toch gebeurt er bij mij ieder jaar opnieuw iets opmerkelijks. Ik krijg een schooldipje.

Als ik naar de grafieken kijk van het verloop van mijn cijfers valt altijd hetzelfde op: in de maanden oktober en november duikt de lijn naar beneden. In deze maanden gaat leren veel lastiger. Ik kan een stuk tekst vier keer lezen zonder te begrijpen wat er staat, moet keihard mijn best doen om mijn concentratie langer dan tien minuten te behouden en kan mezelf niet echt motiveren om ergens aan te beginnen. Wanneer ik uit school kom plof ik direct neer op de bank, waar ik minstens een kwartier zappend blijf liggen voordat ik in staat ben ook maar iets uit te voeren.

Vlammende wangen

Waarom het zo is in de herfst: ik zou het niet weten. Zolang is de school nog niet begonnen. En de energie die ik in de zomervakantie heb opgedaan hoort toch eigenlijk nog niet verbruikt te zijn. Erg motiverend is het niet dat ik zo snel al problemen tegenkom. Ik wil juist goed beginnen, en vlammen. Helaas zijn het alleen mijn wangen die vlammen na mijn dagelijkse fietstocht door de scherpe herfstwind.

Pumpkin Spice Lattes

Als alles goed verloopt moet ik nog tot mei naar school. De afgelopen vijf jaar betekende dan wel vijf dipjes, maar ik heb ze allemaal overleefd. Hoewel de laatste loodjes het zwaarst wegen denk ik mijn laatste dipje ook wel aan te kunnen. Met een beetje hulp van Pumpkin Spice Lattes en pepernoten kom ik deze maanden wel door. Heeft iemand echter andere tips, dan zijn die meer dan welkom!

Sophia (16) zit in de vierde van het gymnasium en is een echte overdrijfgeit die het liefst in superlatieven spreekt. Ze wordt vrolijk van rijpe avocado's en heeft een grote collectie cactussen. De combinatie bril, Harry-Potter-trui, koffie en boeken maakt haar tot de optimale nerd. Je kunt haar elke nacht wakker maken voor een stuk baklava. Hier lees je meer van Sophia haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren