Blog

Het sprookje dat toch geen sprookje bleek te zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Omdat ik een tussenjaar heb ging ik op zoek naar een baantje voor twee maanden. Ik kwam op het grandioze idee om een oproep op Facebook te plaatsen. Wat in eerste instantie zo ontzettend leuk leek eindigde al snel in een ramp.

Tussen de reacties was er één die wel heel leuk leek, een baantje op Ibiza voor twee maanden als kamermeisje. Wel werd erbij gezegd dat ik snel moest bellen omdat de functie anders al bezet zou zijn. Ik belde meteen de baas, en na twintig minuten te hebben gesproken over wie ik ben en wie hij precies is, kwam de vraag 'Zullen we het dan maar doen?'. Waarop ik door het dolle heen reageerde.

Enthousiast begin

Twee weken later zat ik in een vliegtuig, vol met vrolijke vakantiegangers in schaarse kleding, want ja, op Ibiza was het 30 graden. Aangekomen op het vliegveld moest ik nog even wachten en totdat een gele jeep me ophaalde. Het leek allemaal net een sprookje. En ook toen we het terrein op reden raakte ik helemaal verbluft door de gigantische witte villa met een zwembad. Één en al geluksgevoelens kwamen omhoog. Al helemaal op het moment dat mijn baas vroeg of ik eerst even wilde zwemmen. Maar toen begon het hele avontuur.

Neerwaartse spiraal

Mijn baas vertelde me dat mijn collega een week geleden was ontslagen en ik het werk dus alleen moest doen. Dat betekende elke dag erg hard werken voor, om eerlijk te zijn, weinig geld. Ook zat ik in een vrij afgelegen gebied waar niet bar veel te doen was. En als ik dan eindelijk klaar was met werken lag ik de hele dag een beetje bij het zwembad bij te kleuren. Al klinkt dat als een heerlijke droom, na een week was ik hetzelfde uitzicht wel een beetje zat.

Te veel van het goede

De bom ontplofte toen ik in een tent sliep die kapot scheurde midden in de nacht. Ik kwam uiteindelijk terecht op de bank in de woonkamer en was er behoorlijk klaar mee. Na een goed en vriendelijk gesprek met mijn baas, die ook begreep dat ik me niet in de meest comfortabele positie bevond hebben we gezamenlijk besloten dat het beter voor me was om op het vliegtuig naar huis te stappen.

Geen spijt

Nu zullen vast veel mensen zeggen: 'Maar Maaike, je ruilt Ibiza toch niet zomaar in voor het regenachtige Nederland?' En natuurlijk, ik mis die heerlijke zon wel een beetje. Maar god, wat was ik blij toen ik het vliegtuig uitstapte en wist dat ik in mijn eigen bed kon slapen.

Meer lezen van Maaike(17)? Laatst schreef ze Hoezo, een tussenjaar? en De jongste van het stel.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren