Blog

Het is (te) druk in mijn hoofd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Huiswerk, tentamens, klassenuitjes en afspraken met vriendinnen. Ik schrijf dit soort afspraken niet in een agenda maar houd ze bij in mijn overvolle hoofd. Althans, dat denk ik.

Klein probleempje. Afspraken die niet in mijn hoofd passen, die vergeet ik. En wat zijn dat er veel. Alleen al de afgelopen vier weken ben ik twee gitaarlessen vergeten (ik heb om de week les), vaak mijn huiswerk, en zo’n beetje elk uur op een schooldag is mijn fietssleutel of telefoon zoek.

Een chaoot

Op zich is dat niet heel gek: er is veel te doen en ik ben een chaoot. Iemand die zijn huiswerk op losse blaadjes schrijft en deze verliest. Daarom heb ik schriften gekocht (bravo) en schrijf ik sinds kort wél de afspraken in mijn agenda (Ik ben benieuwd hoelang ik dit ga volhouden).

Aan die chaotische kant heb ik dus gewerkt. Of in ieder geval een poging tot gedaan. Maar de drukte gaat niet weg, en hoewel je het voor je uit kan schuiven, verdwijnen de zorgen niet op het papier. Er moeten nog steeds dingen gedaan worden.

'Nee' zeggen

Ik kan ook ‘nee’ zeggen tegen mijn zorgen. Tegen mijn taken. Wellicht wordt de drukte dan minder groot. Maar ik kan geen ‘nee’ zeggen tegen mijn verantwoordelijkheden. Tegen mijn werk. Tegen school. Als ik verder wil komen in het leven, zijn er bepaalde klussen die gedaan moeten worden, examens die ik moet halen, geld dat ik graag wil of wellicht zelfs moet verdienen. Zo simpel kan het zijn, zo simpel is het.

De drukte

Ik denk dat de drukte die ik mijn hoofd voel, komt doordat ik het telkens druk máák in mijn hoofd. Ik neem de tijd niet om écht uit te rusten, even stil te staan. Want zelfs in vrije uren ben ik onbewust bezig met wat er gedaan moet worden. Of dood ik de uren met het kijken van eindeloos lang durende series. Misschien gun ik mezelf de rust niet. Of wellicht moet ik dit nog leren.

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren