twee dollar dieet
Blog

Hoe leef je van minder dan een paar euro per dag?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Eén, twee of zelfs vijf dagen lang leven van eten voor minder dan een paar euro per dag. Het lijkt gekkenwerk, maar toch doen 80.000 mensen dit elk jaar weer. Waarom?

Nee, het is geen ​nieuwe manier om af te vallen. En nee, het is geen ​hip nieuw dieet dat je tante gaat delen op Facebook. En het is zeker geen pretje: twee euro per dag is vies weinig om voldoende eten voor te kopen. Je koopt er niet genoeg eten voor en het heeft allerlei nare gevolgen. Waarom zou iemand dan een organisatie oprichten waar mensen dit juist wel doen? Nou, als jij dit blog aan het lezen bent, is één van hun doelen al bereikt: ze vragen aandacht voor iets veel groters dan een dag lang goedkoop eten.

Keuze

Voor veel mensen is dit namelijk geen keuze. Het is niet zomaar een dagje goedkoop en weinig eten, waarbij ze zelf kunnen beslissen op welk moment ze stoppen. Voor hun is dit de realiteit. Dag in, dag uit. De Live Below the Line-beweging vraagt aandacht voor de 1.8 miljard mensen die onder de extreme armoedegrens leven. En dat doen ze door elk jaar mensen uit te dagen.

Beter georganiseerd

Alleen aandacht vragen is natuurlijk niet genoeg: er moet ook geld worden opgehaald. Want wat zou het nut zijn, als de situatie van de mensen waar het allemaal om gaat niet verbetert? De afgelopen vijf jaar werd er maar liefst zestien miljoen dollar opgehaald. Live Below The Line heeft in 2016 een gap year genomen, waardoor ze hopen in 2017 nog beter georganiseerd terug te komen.

Meedoen

In Nederland is er helaas geen organisatie. Maar doneren kan wel! En daarmee wil ik ook meteen afsluiten. Want Live Below The Line in Australië is in volle gang. En in Engeland en Amerika komt het 2017-evenement er nog aan. Meedoen wordt voor ons wel lastig, maar doneren kan wel. Kun je niet echt iets missen? Dat is begrijpelijk. Daarom is het delen van de actie op internet een goed alternatief. Heb ik ook gedaan!

Sanne is een grote Engeland-fan (15) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Lees meer blogs van Sanne.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren