Blog

Hoe... maak ik mijn zomer onvergetelijk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

We moesten er een tijdje op wachten, maar inmiddels is het weer zo ver. De zomervakantie is van start gegaan! Waar je ook heen gaat, wat je ook zult doen: je hoopt natuurlijk dat het weken worden om nooit meer te vergeten. En daar ga ik je bij helpen. 

1. Nieuwe muziek

Ik weet hoe zeer we allemaal gesteld zijn op de hits uit 2012 en toch is het zo nu en dan tijd voor vernieuwing. Speur eens kritisch rond op Spotify en vind jouw kersverse zomerknallers van dit jaar. Muziek koppel je aan momenten, dus zal je in de toekomst bij het horen van deze melodieën altijd terug worden gebracht naar de vakantie van 2018. Want wees nou eerlijk: een extra moment aan de 1001 anderen van Dancing Queen koppelen, maakt je echt niet veel wijzer.

2. IJs, ijs ijs!

Probeer een recordaantal ijsjes te eten! We hebben al flink wat warme dagen achter de rug, en met een beetje geluk blijft dat zo en zal deze herinnerd worden als ‘De Zomer Van De 83 IJsjes’. Op die manier zal deze vakantie nooit meer uit je geheugen verdwijnen. Ook leuk voor de kleinkinderen later. 'Vroeger, toen we onze vakanties nog doelloos vulden met ijs-eet-competities. Ja, dat waren nog eens tijden.'

3. Bewaar prullaria

Verzamel zoveel mogelijk frutseltjes en stop ze in een doos. Parkeerkaarten, bonnetjes, plattegronden, toegangstickets, bandjes en visitekaartjes: allemaal dragen ze een bepaald verhaal met zich mee. In tijden dat we alles vastleggen met onze mobieltjes zijn deze tastbare dingen extra waardevol.

4. SLAAP!

Uiteindelijk zijn het de herinneringen in je gedachten die bepalen of een zomer onvergetelijk wordt of niet. Slaap dan ook genoeg. Hierdoor ben je veel scherper en zullen de dingen die je beleeft meer binnenkomen. Als ik voor mezelf mag spreken, denk ik dat ik sommige momenten niet optimaal heb genoten. Tot diep in de nacht opblijven leek dan de gezelligste keuze, maar in het einde zorgde het er enkel voor dat ik half in de tijd had geleefd. Hallo, zweverige praatjes!

5. Stap buiten je comfort zone

Hiermee bedoel ik heus niet dat je volledig door moet slaan met bungeejump sessies of tripjes naar Japan: nee, zeker niet. Doe iets wat je niet zo één-twee-drie zou doen, terwijl het eigenlijk binnen handbereik ligt. Speel een dag lang Route 66 in een stad in de buurt of geef je op voor de blogwedstrijd van 7Days. Kan allemaal!

Fijne vakantie, lezers. Maak er wat moois van.

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren