Blog

Hoe... pak ik mijn koffer efficiënt in?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

In theorie klinkt op vakantie gaan leuk. Je kiest een bestemming, boekt een vlucht en ervaart de gezonde spanning van dit goede vooruitzicht. Die spanning slaat kort voor vertrek echter vaak om in stress.

Een heleboel stress. Want hoe prop je in godsnaam de volledige inhoud van je kast in een karig koffertje van tien kilogram? Onmogelijk. Of toch niet?

1. Pak gericht

Hoe graag je ter plekke ook wil gaan beslissen wat je aan doet, daar blijkt je koffer het vrijwel nooit mee eens te zijn. De helft van je ingepakte kleding wordt vaker niet dan wel gedragen. Keuzes kun je daarom maar beter van tevoren maken. Ga per dag na waar de hoogstwaarschijnlijke kledingwissels zullen zitten en kijk op basis daarvan hoeveel t-shirts, broeken en sokken er ingepakt moeten worden. Met een beetje geluk draag je dan wél alles wat je mee hebt genomen.

2. Bereid je voor op de douane

Er is niets vervelender dan vast zitten bij de douane. Of dit nou is vanwege een te zware koffer of ongesorteerde vloeistoffen het vliegtuig 'in probeert te smokkelen'. Bereid je hier dan ook goed op voor. Weeg je koffer, gooi je vloeistoffen bovenop in een doorzichtige verpakking en overdenk nog heel even of die zalfjes een must zijn voor een stedentrip in Venetië.

3. Houd ruimte over

Hoe ondenkbaar deze tip ook mag klinken, het is toch één van de besten die ik kan geven. In principe zijn geld, je identiteit en een eventuele mobiel namelijk het enige dat je nodig hebt in het buitenland. Een bepaald kledingstuk vergeten, is juist een geldige reden om eens goed los te gaan in het lokale winkelcentrum. Dan is alleen een beetje extra ruimte in je koffer handig en laat je die nou net opzettelijk vrij hebben gehouden.

Bovenstaande drie tips houd ik vaak in mijn achterhoofd wanneer ik mijn koffers vul en ze zorgen er oprecht voor dat ik relaxter tegen het hele fenomeen ‘inpakken’ aankijk. Want ach, wat kan er nou eigenlijk misgaan? Zolang je jezelf maar meeneemt. Meer heb je niet nodig toch?!

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam. Lees hier meer van haar blogs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren