blog online shoppen
Blog

'Ik koop het wel online!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Mijn handen rijken naar kledingstukken die op rekken hange en mijn ogen zoeken naar iets wat ik ooit dragen zal. Maar het is onvindbaar. Als ik later thuis ben zoeken mijn ogen thuis verder. Ditmaal zittend op een stoel. Via de computer heb ik gevonden wat ik zocht. Binnen enkele muisklikken zelfs.

Ik doe het de laatste tijd veel meer: iets wat ik graag wil hebben online bestellen. Kleding, maskertjes en zelfs make-up. Ook hoor ik van anderen dat ‘Ze weer wat besteld hebben’. Maar waarom doen wij dit eigenlijk?

Het is handig

Ten eerste omdat het gemakkelijk en eenvoudig is. Je hebt een breed overzicht, kunt alles vinden zonder veel moeite te doen. Tevens is er op internet een goed en breed overzicht, breder dan dat het in winkels te bezichtigen is. Ook is het een enorm voordeel dat je de deur niet uit hoeft. Een dag geen zin om je rond mensen te bevinden, maar heb je toch écht die jurk nodig voor het gala. Dan kun je je alvast oriënteren, of wellicht al een aankoop doen. En hoe blij ben je dan als je na dagen wachten eindelijk je prachtige galajurk binnen hebt.

Je mist toch wat

Het betalen is tevens zeer gemakkelijk, alleen het retourneren kan een probleem zijn. Toen ik een keer iets gekocht had bleek het retourneren tweemaal zo duur te zijn als de verzending. Dat is even balen. Een ander nadeel kan ook zijn dat de kleding die je gekocht hebt anders uitvalt dan verwacht. Na dagen wachten op je pakketje, heb je voor niets gewacht. Met een gevoel van treurigheid stuur je het maar terug. Tevens mis je de handen die rijken naar kledingstukken, de drukte van de stad, de geuren van de snoepwinkel die je verleiden om toch iets lekkers te halen.

Maar aan de andere kant als je thuiszit, veilig achter je computer, weet je ook niet wat je missen kan.

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren